Guvernul se reuneste, astazi, in sedinta speciala, pentru a aproba varianta finala a proiectului de modificare a Codului Muncii, urmand sa-si angajeze raspunderea in fata Parlamentului.
„In privinta intalnirii cu sindicatele, am observat ca, din nefericire, in loc ca fundamentul discutiilor sa fie concentrat pe prevederi pe Codul Muncii care sa tina de angajator, de angajat, de drepturile specifice, foarte multe discutii sunt concentrate pe drepturile sindicatelor ca atare.
Noi nu facem un Cod al Muncii doar pentru sindicate. Iar teama sindicatelor, ca isi pierd influenta si puterea la nivel national, i-a determinat sa fie uneori mai agresivi decat alta data. Invitatia mea este una rationala: sa nu punem interesele nationale in fata intereselor generale si sa avem un Cod al Muncii care sa fie benefic pentru tara, pentru ca oamenii sa-si gaseasca mai usor un loc de munca, iar angajatorii sa-i poata angaja mai usor si sa nu ne uitam, in primul rand, daca se protejeaza sau nu drepturile liderilor de sindicat sau ale sindicatelor.
Eu cred ca romanii trebuie sa aiba acces la un Cod al Muncii corect pentru 22 de milioane si nu doar pentru sindicate”, a declarat premierul Emil Boc, prefatand asumarea raspunderii.
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Seful Executivului a promis ca se va discuta rational si ca dialogul social va merge pana la capat si va fi in permanenta mentinut: „Cu alte cuvinte, impreuna cu ministrul Muncii, cu ceilalti colegi din Cabinet, vom discuta cu fiecare sindicalist, daca este nevoie, despre necesitatea acestei modificari a Codului Muncii si de a elimina acele suspiciuni ca prin acest Cod al Muncii se urmaresc alte interese, altele decat acelea de a crea locuri de munca in Romania”.