REVISAL 2011: decizia de incetare a CIM se transmite Obligatoriu in aceeasi zi cu incetarea CIM

07 Iunie 2011
07 Iunie 2011
REVISALCIMContractul Individual de MuncaCORcodul muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Potrivit dispozitiilor art. 3 alin. (2) din HG 161/2006 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor (Revisal), cu modificarile si completarile ulterioare, registrul se completeaza in ordinea angajarii si cuprinde urmatoarele elemente:
 
a) elementele de identificare a tuturor salariatilor: numele, prenumele, codul numeric personal (CNP);
b) data angajarii;
c) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) sau altor acte normative;
d) tipul contractului individual de munca;
e) data si temeiul incetarii contractului individual de munca.
 
Elementele prevazute la alin. (2) lit. e) se inregistreaza in registru (Revisal) la data incetarii contractului individual de munca, in conformitate cu prevederile art. 3 alin. (2) indice 2 din HG 161/2006 , astfel cum a fost completat prin art. I, pct. 2 din Legea 37/2010.
 
Conform art. 4 alin. (5) din acelasi act normativ, in cazurile mentionate la art. 3 alin. (2) indice 1 si (2) indice 2, registrul se transmite la inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi are sediul sau domiciliul angajatorul cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariat, respectiv la data incetarii contractului individual de munca al acestuia.
 
Decizia de incetare a contractului individual de munca se intocmeste in chiar ziua incetarii contractului individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor si se transmite la Inspectoratul Teritorial de Munca (art. 3 din HG 161/2006 privind întocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor).
 
Pe cale de consecinta data incetarii CIM este data inregistrarii deciziei in registrul general de evidenta a salariatilor (REVISAL) urmand a-si produce efectele de la data comunicarii (252 alin. (3) din Codul muncii republicat) iar dovada comunicarii se face independent de incetarea CIM.
 
Prin urmare, decizia de incetare a contractului individual de munca se intocmeste in chiar ziua incetarii contractului individual de munca se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor (REVISAL) si se transmite la Inspectoratul Teritorial de Munca in aceeasi zi.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]