Stim deja faptul ca intre salariile directorilor si salariile angajatilor exista discrepante extrem de mari. Discutam despre unul dintre cei mai puternici factori demotivationali ce pot dezbina o echipa de angajati si care pot pune la pamant o intreaga serie de strategii de branding si de consolidare a culturii organizationale.
Conform unui raport intocmit de Incomes Data Services (IDS), se releva faptul ca directorii celor mai importante 100 de companii britanice obtin venituri de 100 de ori mai mari decat angajatii lor.
Intre 2000 si 2014, castigurile medii totale pentru cei 100 de sefi au crescut cu 278%, in timp ce majorarea in cazul angajatilor full-time de rand a fost de 48%.
In mod concret, salariile directorilor au crescut mult mai rapid decat cele ale angajatilor de rand.
Mai mult, in anul 2000, conform BBC, sefii celor mai importante companii engleze castigau de 47 de ori mai mult decat subalternii lor.
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
40 Modele de Regulament Intern
Conform rezultatelor IDS, un director obtine, in medie, 2,43 milioane lire sterline pe an, in conditiile in care un angajat castiga anual 27.000 de lire sterline.
Asa cum arata rezultatele IDS, salariile sefilor au crescut in 2014 cu mai mult de o cincime.
IDS precizeaza ca aceasta majorare a fost determinata de o crestere cu 44% a numarului de actiuni oferite sefilor.
Dupa cum bine intuim, actiunile reprezinta stimulente financiare furnizate pe termen lung.
Mai mult, bonusurile au cunoscut si ele o crestere de 12 procente in cazul sefilor marilor companii.
Conform IDS, impactul pe termen lung al perioadei in care cresterea veniturilor corporatiste a fost decisiva in ceea ce priveste adancirea prapastiei dintre salariile directorilor celor mai importante 100 de companii si restul fortei de munca.
Cei mai "bogati" directori sunt din media, marketing si telecomunicatii. La polul opus sunt directorii din retail si distributie, conform bbc.com.