Cand se va modifica Modelul de Contract Individual de Munca?

18 Mai 2011
18 Mai 2011
modificare CIMcontract individual de muncacodul munciifisa postului
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avand in vedere Legea 40/2011 a fost adoptata in acest an, in mod firesc modificarile intervenite prin acest act normativ nu se regasesc in Modelul-cadru al CIM care a fost aprobat in anul 2003 prin Ordinul MMSS nr. 64/2003 si modificat tot in acel an prin Ordinul MMSS nr. 76/2003, situatie care apreciem ca impune modificarea Modelului-cadru al contractului individual de munca prin ordin al autoritatii competente in acord cu recentele modificari ale Codului muncii .
 
Potrivit lit. d1) a art. 17 alin. (2) din Codul muncii , astfel cum a fost introdusa prin Legea 40/2011 , persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului.
Aceste criterii de evaluare trebuie sa se regaseasca si in continutul contractului individual de munca, in conformitate cu alin. (3) din acelasi articol.
 
In lipsa altor prevederi care sa dezvolte aceste prevederi legale, criteriile de evaluare a activitatii profesionale constituie element al contractului individual de munca, dupa cum in mod expres mentioneaza legiuitorul, prin urmare trebuie sa se regaseasca in CIM, ceea ce presupune acordul de vointa al partilor.
Criteriile de evaluare a activitatii profesionale a salariatului aplicabile la nivelul angajatorului sunt prevazute ca element distinct de fisa postului, element prevazut la lit. d) a art.17 alin. (2) din Codul muncii .
In consecinta, criteriile de evaluare a activitatii profesionale constituie element al contractului individual de munca distinct de fisa postului.
 
Din aceasta perspectiva, o prevedere contractuala care ar prevedea in sens contrar dispozitiilor legale, ar adauga la lege, ceea ce nu este permis.
 
Este cert ca modulul Contractului Individual de Munca trebuie sa fie modificat in mod oficial, pentru a cuprinde toate modificarile legislative. Deocamdata Ministerul Muncii nu a anuntat nimic, insa neoficial se vorbeste despre data de 15 iunie ca o varianta a aparitiei noului CIM.

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]