Stimati angajatori si profesionisti in domeniul relatiilor de munca, va aducem la cunostinta ca a aparut “
Ghidul practic al Codului muncii”, un instrument de lucru util, complet, impecabil si actualizat la nivelul anului 2021.
Acest ghid va ofera instantaneu solutii pentru problemele generate de prevederile Codul muncii, cu toate modificarile din ultima perioada!
Va simtiti depasit de multitudinea modificarilor recente ale legislatiei muncii?
Sunteti stresat de noile obligatii (mai greu de inteles) legate de contracte de munca,
zile libere, concedii,
somaj tehnic, indemnizatii, declaratii de completat?
Va descurajati la gandul ca, pe langa ce aveati de facut, trebuie sa gestionati acum si lucruri de genul:
- incalcarea demnitatii personale a salariatilor?
- programe individualizate de munca?
- desemnarea persoanei cu atributii in domeniul egalitatii de sanse si de tratament intre femei si barbati?
- hartuirea la locul de munca?
Este lucrarea care va ajuta sa intelegeti si sa aplicati corect prevederile Codului muncii, in varianta sa cea mai recenta!
Sunt cuprinse aici toate modificarile care au vizat in ultima perioada Legea nr. 53/2003, modificari sensibile si care au atins o multime de aspecte – de la incheierea contractelor de munca si gestionarea conflictelor pana la cercetarea disciplinara si masurile de sprijin pentru salariatii afectati de starea de alerta sau de urgenta.
Este lucrarea care va furnizeaza solutii profesioniste si actualizate pentru cele mai frecvente si mai controversate probleme legate de legislatia muncii si de relatiile cu angajatii.
IMPORTANT!
Ghidul este disponibil si online, pe platforma
www.rsonline.ro, unde il puteti vizualiza oricand dupa ce il achitati!
Pe aceasta platforma veti regasi toate produsele achizitionate de la Rentrop & Straton – le puteti consulta online imediat!
Aveti o problema legata de oricare dintre aspectele de mai jos?
In ghid gasiti imediat solutia ideala, 100% profesionista!
- Angajarea in munca
- Contractul individual de munca
- Actele interne obligatorii ale angajatorului
- Modul de acordare a zilelor libere
- Efectuarea concediului de odihna
- Preavizul
- Modificarea elementelor CIM
- Incetarea CIM
- Procedura de sanctionare a salariatilor
- Nota sau Fisa de lichidare
Iata ce spun cei care utilizeaza deja „Ghidul practic al Codului muncii”:
“M-am convins de utilitatea ghidului imediat ce l-am primit. Am cautat raspunsul la o problema cu care tocmai ma confruntam (ceva legat de incetarea CIM) si l-am gasit in cateva minute. Solutia a fost prezentata foarte clar acolo, inclusiv temeiul legal.„
Georgiana Tache, director HR, Timisoara
“Lucrarea se citeste usor, solutiile sunt bine evidentiate si iti sar in ochi. (…) Am descoperit cazuri foarte interesante de legislatia muncii, culese din practica. E bine sa stii cu ce te poti intalni si cum sa procedezi.„
Marius Barbu, manager HR, Brasov
Ghidul practic al Codului muncii va dezvaluie toate subtilitatile care se ascund in spatele formularilor seci ale articolelor din Codul muncii, subtilitati care, de obicei, devin evidente la primul control ITM.
Comandati acum >>>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Sprijin in vederea angajarii persoanelor cu handicapIntrebare: Cu privire la Ordonanta de Urgenta 127/2024, cu privire la unele masuri in domeniul social, respectiv privind angajarea persoanelor cu handicap, in articolul VI pct 3 sunt prevazute unele obligativitati ale angajatorilor cu peste 50 angajati, nu stim cum sa gestionam. Legea prevede obligativitatea de a solicita prin cerere scrisa adresata ONG-urilor sprijin in vederea angajarii persoanelor cu dizabilitati. Cum identificam aceste ONG-uri, ce format de scrisoare ne recomandati? Ulterior, ar trebui...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Drepturi prevazute in CCM ce se acorda pe durata suspendarii CIMIntrebare: Compania plateste asigurare privata de sanatate pentru angajatii sai cat si transport. Putem pune in contractul colectiv ca aceste drepturi sunt mentinute si pe perioada de suspendare a contractului in urmatoarele cazuri: Asigurarea privata sa fie mentinuta pe perioada concediului de crestere copil iar transportul sa fie mentinut pentru perioada de concedii medicale. In ambele situatii conform prevederilor din Codul muncii contractul se considera suspendat, insa tot acesta spune ca pe perioada...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<