Modificarea societatii din SA in SRL - se vor intocmi acte aditionale la CIM pentru salariati?

modificare cim act aditionalact aditional la cim
Modificarea societatii din SA in SRL - se vor intocmi acte aditionale la CIM pentru salariati?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
"Pentru modificare statut societate din SA in SRL trebuie sa intocmim acte aditionale CIM pentru fiecare salariat?"
 
 
Raspunsul specialistilor: 
 
Modificarea statutului societatii nu impune negocierea cu salariatul, este o actiune a asociatilor. Modificarea are loc in baza Legii 31/1990 a societatilor si este demonstrata cu rezolutia emisa de registrul comertului.

Astfel, in baza rezolutiei angajatorul emite o decizie prin care arata ca se modifica forma de organizare a societatii din SA in SRL.
 
Inspectorii ITM veniti in control va pot solicita nu mai putin de 160 de documente! Aceste documente sunt grupate in format electronic in lucrarea pe stick Contractul de Munca. 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege, detalii AICI >>>
 
Conform art. 3 alin. (2) lit. a) din Hg 905/2017, in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal) se inregistreaza datele de identificare ale angajatorului persoana fizica sau juridica de drept privat, respectiv institutie/autoritate publica/alta entitate juridica care angajeaza personal in baza unui contract individual de munca, cum ar fi: denumire, cod unic de identificare - CUI, codul de identificare fiscala - CIF, sediul social si numele si prenumele reprezentantului legal - pentru persoanele juridice, respectiv: numele, prenumele, codul numeric personal - CNP, domiciliul - pentru persoanele fizice.
 
Astfel, daca se modifica denumirea angajatorului, in baza deciziei angajatorului, se vor efectua modificarile in Revisal.
 
Conform art. 17 alin. (5) din Codul muncii, orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3) in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, anterior producerii modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege sau in contractul colectiv de munca aplicabil.
Ori, in cazul nostru, modificarea este prevazuta de lege.
 
Un raspuns oferit in iunie 2024, de catre expertii de la PortalCodulMuncii. Da click aici pentru mai multe raspunsuri si sfaturi de la specialisti in legislatia muncii si resurse umane.
 

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
modificare cim act aditionalact aditional la cim

Data aparitiei: 27 Iunie 2024
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Modificarea societatii din SA in SRL - se vor intocmi acte aditionale la CIM pentru salariati? Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Documentul portabil A1. Agent de munca temporaraIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu o informatie cu privire la obtinerea documetelor A1 pentru un agent de munca temporara, in sensul ca pentru societatile comerciale conditiile sunt 25% CA in Romania si 50% salariati detasati. Care este conditia pentru agent? Multumesc. Cornelia
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Act aditional prelungire CCM (2)Intrebare: Va rog sa ignorati intrebarea de mai devreme , deoarece am citit ulterior raspunsul dvs.Rugamintea mea este alta , avand in vedere ca nici o parte, angajator, salariati prin reprezentantii lor, nu doreste modificarea contractului colectiv la nivel de unitatea, mai trebuie facuta toata documentatia sau e suficient actul aditional de prelungire al ccmu.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]