Circa 78 la suta dintre tineri prefera munca in strainatate

Salarizaremunca in strainatatesalariitineriloc de munca in strainatate
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Potrivit unui studiu recent intocmit de SmartDreamers pe un esantion de 1500 de tineri, 78% dintre acestia sunt determinati sa plece peste hotare in cautarea unui salariu mai bun, dar si in speranta ca astfel vor putea economisi suficient pentru a-si cumpara casa sau masina, ori pentru a porni o afacere.

De asemenea, 22% dintre acestia pun pe primul plan aspectele extra financiare, cum ar fi dezvoltarea personala si educatia copilului.

Studiul a fost realizat in perioada 01-10 iulie 2013, pe un esantion format din 1500 de tineri, 500 cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani, iar 1000 dintre ei incadrandu-se in intervalul 24-30 de ani. Potrivit realizatorilor, scopul studiului a fost identificarea obstacolelor si asteptarilor pe care le au tinerii privind piata muncii din Romania si din strainatate.

Acestia si-au exprimat opinia pe teme ca: actualul loc de munca, asteptarile salariale, motivatii, dificultatile intampinate in gasirea unui loc de munca si modul in care ar cheltui banii economisiti, se arata intr-un comunicat de presa al SmartDreamers.

51% dintre cei chestionati au un loc de munca, dintre care 10% in strainatate. 73% dintre respondenti au un nivel mediu al asteptarilor salariale, cuprinse intre 1000 si 2000 de euro pentru munca prestata in afara tarii, arata sondajul.

Potrivit sondajului, tineri sunt determinati sa plece peste hotare din mai multe motive: pentru a-si mari veniturile, pentru a face diverse achizitii de bunuri sau chiar pentru a investi intr-o afacere. 22% dintre ei pun pe primul plan aspectele extra financiare, cum ar fi dezvoltarea personala si educatia copilului.

In strainatate, cel mai mare obstacol intalnit in cautarea unui loc de munca este faptul ca nu isi permit, din punct de vedere financiar, sa caute la fata locului. Urmatoarele doua dificultati semnalate sunt numarul mic al locurilor de munca si experienta profesionala redusa. O alta dificultate in gasirea unui loc de munca in strainatate, semnalata de 11% dintre respondenti este discriminarea. Oferta salariala mica sau plafonarea profesionala reprezinta cele mai putin intalnite obstacole, reiese din sondajul amintit.
 
In ceea ce priveste deferentele dintre Romania si strainatate, privind locurile de munca, diferentele cele mai mari se regasesc la asteptarile financiare si cele de dezvoltare personala. Obstacolul "salarii prea mici" a fost semnalat pentru piata muncii din Romania de catre 32% dintre respondenti, versus 8% care au intampinat salarii prea mici in cazul locurilor de munca din strainatate.

Totodata, 16% dintre respondenti au afirmat ca nu aleg un loc de munca in Romania datorita plafonarii profesionale, versus 6% care au mentionat acest aspect drept criteriu pentru locurile de munca din strainatate.

Sondajul a incercat sa afle si in ce masura tinerii ar fi dispusi sa se intoarca in tara, in cazul in care ar reusi sa-si puna niste bani deoparte in urma muncii depuse in strainatate. Astfel, 59% s-ar intoarce in tara, iar 41% s-ar stabili peste hotare. Jumatate dintre tineri ar opta pentru achizitia unui bun (casa sau masina) iar jumatate ar investi banii intr-o afacere.

Dintre cei care s-ar intoarce in tara, sunt mai multi cu 11% cei care ar investi banii acumulati intr-o afacere, in detrimentul celor care i-ar investi intr-o casa sau o masina. Rezultatele studiului releva faptul ca un numar dublu al tinerilor se asteapta ca afacerea pe care ar lansa-o cu banii castigati sa aiba succes mai degraba in Romania, decat in strainatate.

Sursa: Hotnews.ro

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Salarizaremunca in strainatatesalariitineriloc de munca in strainatate

Data aparitiei: 11 Octombrie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Circa 78 la suta dintre tineri prefera munca in strainatate Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]