Casa de Pensii si Inspectia Muncii se digitalizeaza. Ce alte reforme in munca va finanta PNRR

ministrul muncii raluca turcanreforma sistem pensiidigitalizare inspectia muncii
Casa de Pensii si Inspectia Muncii se digitalizeaza. Ce alte reforme in munca va finanta PNRR
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
 
 
Ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Raluca Turcan, a explicat recent ca Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR) inseamna o alocare de 368 de milioane de euro pentru reforme in domeniul muncii si protectiei sociale.
 
"Din punctul de vedere al Ministerului Muncii, PNRR inseamna o alocare de 368 de milioane de euro pentru reforme in domeniul muncii si protectiei sociale. Pentru reforma sistemului de pensii, prin crearea unui nou cadru legal echitabil, predictibil si sustenabil, se aloca 100 de milioane euro. Acesti bani vor merge concret catre: sustinerea procesului de evaluare a dosarelor de pensii aflate in plata; servicii electronice avansate prin digitalizarea Casei Nationale de Pensii Publice si a structurilor teritoriale. Acesta este procesul de evaluare si digitalizare al dosarelor de pensii care trebuia inceput din 2019 si pe care PSD nu l-a facut, desi l-a asumat prin lege, proces pe care il desfasuram acum la Ministerul Muncii", a scris pagina sa de socializare ministrul Muncii.
 
Totodata, potrivit ministrului de resort, doua milioane de euro vor fi alocati pentru reforma sistemului de salarizare publica, prin crearea unui nou cadru legal care sa asigurare politici de salarizare echitabile si sustenabile.
 
Pe de alta parte, 100 de milioane euro vor merge catre dezvoltarea componentei de infrastructura sociala. Din totalul de mai sus, 50 de milioane de euro sunt destinati reformei sistemului de protectie a persoanelor adulte cu dizabilitati, investitiilor in modernizarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilitati - 150 de servicii comunitare (centre de zi, servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu si locuinte protejate). In plus, tot din acesti bani, se va crea infrastructura sociala noua pentru persoanele cu dizabilitati - 35 de servicii comunitare (centre de zi, servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu si servicii de asistenta si suport). Alti 50 de milioane euro merg la dezvoltarea infrastructurii sociale pentru copii: investitii intr-o retea de 150 centre de zi pentru copiii in situatii de risc.
 
"Urmarim si un nou cadru legal care sa ofere solutii pentru sprijinirea familiilor care traiesc in saracie si au copii in intretinere, astfel incat acestia sa poata fi mentinuti in familie", a precizat Raluca Turcan, amintind ca, in ce priveste ocuparea fortei de munca, formalizarea muncii si economie sociala se vor aloca 86 de milioane de euro, din care 6 milioane de euro pentru implementarea tichetelor de munca pentru lucratorii casnici.
 
De asemenea, sunt planificate granturi de 35 de milioane de euro pentru infiintarea intreprinderilor sociale in zona economiei verzi si/sau digitale, 35 milioane euro granturi sunt directionate pentru infiintarea intreprinderilor sociale in zona rurala (pentru integrare in munca a tinerilor NEETS), iar 10 milioane de euro vor fi dedicate cresterii/up-scaling a intreprinderilor sociale de succes.
 
In cadrul Pilonului II - Transformarea digitala, respectiv componenta "Cloud-ul guvernamental si sisteme digitale interconectate in administratia publica, semnatura si identitate electronica, promovarea investitiilor cu valoare adaugata mare in TIC", Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a facut 3 propuneri vizand digitalizarea ANOFM (digitalizare interna, inclusiv structuri teritoriale) cu un buget de 15 milioane de euro, digitalizarea Inspectiei Muncii (digitalizare activitate interna - COLOMBO, respectiv actualizarea si modernizarea REVISAL/REGES Online) cu alocare 35 milioane de euro si digitalizarea ANPIS (digitalizare interna, inclusiv structuri teritoriale) cu alocare 30 milioane de euro.
 

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ministrul muncii raluca turcanreforma sistem pensiidigitalizare inspectia muncii

Data aparitiei: 27 Mai 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Casa de Pensii si Inspectia Muncii se digitalizeaza. Ce alte reforme in munca va finanta PNRR Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa de post Montator elemente prefabricate din beton armatIntrebare: Suntem o firma de constructii ,va rugam sa ne ajutati cu o fisa de post pentru Montator elemente prefabricate din beton armat Cor: 711403.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Pensie limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionareIntrebare: Angajata - in varsta de 59 ani si 1 luna, primeste decizia de pensionare pentru limita de varsta in data de 16.04.2024 ( plata drepturilor de pensie se va face incepand cu data de 01.04.2024 ). Salariata a adus copie dupa decizie la angajator in data de 17.04.2024. 1. Cu ce data inceteaza CIM si cu ce articol? 2. Pot incheia un nou CIM cu angajatul dupa incetarea celui vechi pe perioada determinata de 1 luna - pentru a putea gasi alta persoana in locul acesteia? Mentionez ca salariata este de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]