Vesti mai putin bune pentru firmele si companiile din Romania, in contextul in care acestea vor fi nevoite sa plateasca, chiar inainte de a depune bilantul de la ANAF, o contributie pentru a fi incluse intr-un catalog pentru promovarea firmelor romanesti.
Aceste afirmatii au fost facute chiar de Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, intr-o conferinta de presa, in cursul zilei de 27.04.2022.
Concret, aceasta obligativitate a fost deja inclusa intr-un proiect de modificare a Legii 335/2007 - adica Legea camerelor de comert din Romania, proiect care la ora actuala se afla in dezbatere la Parlament, informeaza
Agerpres.
Taxa de promovare pentru firmele romanesti, platita direct la ANAF - ce scop are?
Practic, aceasta initiativa va avea ca scop includerea firmelor romanesti intr-un catalog al companiilor, menit sa genereze vizibilitate si oportunitati reale de promovare si internationalizare:
"Ne preocupa promovarea investitiilor in Romania. Nu putem face minuni in ceea ce priveste exportul, exista 25.770 de exportatori inregistrati in Romania, dar primii 100 inregistreaza 50% din tot exportul si doar doua firme sunt cu capital 100% romanesc. Primii 1.000 inregistreaza 81% din tot exportul si 148 de firme au capital 100% romanesc. Cu realism va spun ca exportul il fac in special firmele straine. Promovarea lipseste cu desavarsire. Avem nevoie sa sprijinim produsele romanesti cu valoare adaugata mare", a mai precizat Daraban.
Investitiile in bunuri de larg consum pentru satisfactia romanilor, o alta prioritate:
"Importurile de anul trecut au ajuns la 98,4 miliarde de euro. Statul sa ne spuna in ce a constat aceasta cifra, ca sa ne facem temele. Noi nu suntem intr-o criza economica, ci intr-o criza a preturilor mari, suntem o economie de subcontractori, nu avem un brand romanesc cu valoare adaugata mare la export", a concluzionat acesta.
In acest catalog al firmelor este necesar sa fie evidentiata din ce a fost realizata cifra de afaceri:
"La ONRC sunt foarte multe coduri CAEN si nu stim ce fel de activitate are firma respectiva. Este vorba despre o contributie pentru promovare, va rog sa nu o numiti taxa. Acest proces nu poate fi facut gratis. Avem cel mai subfinantat sistem cameral. Suma este modica, dar putin de la multi se strang suficienti bani pentru promovare", a mai specificat presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.
TOATE informatiile necesare privind inregistrarile in REVISAL, acordarea concediilor medicale, contributiile sociale si impozitul pe venit pentru fiecare venit salarial, tratamentul fiscal aplicabil tichetelor acordate salariatilor, tratamentul fiscal aplicabil pentru remuneratia administratorului, directorului, cenzorului si alte persoane care obtin venituri din salarii in afara contractului individual de munca.
Iata ce subiecte sunt abordate, explicate si rezolvate in cadrul lucrarii
"Consilier Ghid complet de Salarizare, ReviSal si Contributii Sociale", DETALII aici >>>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Incadrarea deplasarii salariatului se stabileste in functie de motivul deplasariiIntrebare: As dori sa aflu care sunt conditiile ce trebuie indeplinite pentru ca un cetatean roman sa fie delegat sau detasat in Elvetia la o alta societate. In mod specific: Care este perioada maxima permisa pentru delegare/detasare? Cine este responsabil pentru plata salariului si in ce moneda se efectueaza aceasta plata? Ce documente sunt necesare pentru a formaliza detasarea/delegarea? Cine suporta costurile pentru cazare? Cine acopera cheltuielile de transport? Va rugam sa ne furnizati aceste...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Fisa de post pentru Inginer de dezvoltare a produselor softwareIntrebare: Va rog sa-mi trimiteti un model fisa de post pentru codul COR 251207: Inginer de dezvoltare a produselor software.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<