Controale noi ITM: Planul pentru informarea si protectia lucratorilor sezonieri pentru anul 2021 la nivelul UE

inspectia muncii lucratori sezonieriactiuni control inspectori de muncacontroale itm
Controale noi ITM: Planul pentru informarea si protectia lucratorilor sezonieri pentru anul 2021 la nivelul UE
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Inspectia Muncii, prin inspectoratele teritoriale de munca, a desfasurat, in perioada 22 februarie – 6 martie 2021, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare de 6.194.500 de lei, din care 5.992.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca. 
 
Au fost depistate 234 de persoane care desfasurau munca nedeclarata, au fost aplicate 3778 de avertismente si au fost dispuse 7599 de masuri de remediere a neconformitatilor constatate.
 
Actiunile de control efectuate de inspectorii de munca, in conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, in scopul prevenirii si combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, centralizate pentru perioada 22 februarie - 6 martie 2021, au avut ca rezultat aplicarea a 1200 de sanctiuni contraventionale, din care amenzi in valoare totala de 202.000 lei. 
 
Din 2828 de angajatori controlati, au fost sanctionati 824 si s-au dispus 1584 de masuri de remediere a neconformitatilor.
 
Rezultatele detaliate ale actiunilor de control in domeniul relatiilor de munca, al securitatii si sanatatii in munca, precum si cele privind respectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, desfasurate de inspectorii de munca in perioada 22.02 – 6.03.2021, sunt disponibile pe site-ul Inspectiei Muncii aici.
 
”In Programul cadru de actiuni pentru anul 2021, Inspectia Muncii a prevazut desfasurarea, in perioada 8 – 24 martie 2021, a unei Campanii nationale pentru verificarea respectarii  prevederilor legale de catre agentii de plasare forta de munca in strainatate, in scopul diminuarii consecintelor juridice, economice si sociale negative ce decurg din fenomenul plasarii fortei de munca in strainatate in conditii ilegale. 
 
Migratia fortei de munca este un fenomen inca prezent in societatea romaneasca, cetatenii romani apeland la societatile de intermediere sau la persoane fizice pentru ocuparea unui loc de munca in strainatate. 
 
Nerespectarea prevederilor legale pentru medierea si plasarea cetatenilor romani in strainatate poate fi un punct de plecare in constituirea traficului de persoane in scop de munca, urmate de consecinte sociale si economice grave. Pe de alta parte, amploarea fenomenului migratiei fortei de munca este generata de plecarile pe cont propriu, iar aceasta zona este greu de controlat si, de aceea, am elaborat impreuna cu Ministerul Muncii si Protectiei Sociale Planul de actiune pentru informarea si protectia lucratorilor sezonieri pentru anul 2021. 
 
De asemenea, am conceput si derulam, impreuna cu MMPS, campanii de informare a cetatenilor romani care sunt in cautarea unui loc de munca in strainatate asupra drepturilor lor si a riscului de a fi exploatati in tarile de destinatie. In acest sens, pe site-urile Inspectiei Muncii, respectiv ale ITM-urilor, exista foarte multe informatii utile si, totodata, personal disponibil sa ofere consiliere telefonica persoanelor interesate”, a precizat Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat
 
 
 
 
 

NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Isabela Alexe


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
inspectia muncii lucratori sezonieriactiuni control inspectori de muncacontroale itm

Data aparitiei: 19 Martie 2021
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Controale noi ITM: Planul pentru informarea si protectia lucratorilor sezonieri pentru anul 2021 la nivelul UE Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]