Salariile mici fac Romania sa piarda forta de munca calificata

15 Iulie 2013
15 Iulie 2013
Salarizarelocuri de muncaministrul munciiforta de muncapiata muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Daca aceasta politica a salariilor mici va continua, Romania nu va reusi sa isi pastreze in interiorul granitelor forta de munca calificata. In cadrul unei emisiuni de televiziune, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a amintit ca Romania nu va putea astfel deveni mai productiva daca va continua sa aplice aceeasi politica privind salariile mici.

"Mergand in continuare cu aceasta politica de salarii foarte mici nu vom obtine productivitatea pe care o dorim si mai ales nu vom mai retine in tara forta de munca calificata. De acum incolo competitia este atat de grea incat daca nu vom avea forta de munca calificata nu o sa putem sa atragem nici investitii straine", a declarat, sambata, la Antena 3, Mariana Campeanu.

Ministrul a mai adaugat ca, in ceea ce priveste reducerea CAS, problema este de a gasi "momentul cel mai potrivit si mai ales de a gasi procentul cel mai potrivit".

"Personal, daca ma intrebati, eu nu as opta pentru aceasta masura (de reducere a CAS n.r.), mai degraba eu inclin sa acordam ajutoare angajatorilor pentru a veni pe piata muncii si a crea mai multe locuri de munca. Cred ca ceea ce oferim acum pentru angajarea unui absolvent de studii superioare, 750 lei pe luna timp de un an, eu cred ca este mai important decat a scadea cu 5% contributia. Daca e la un salariu minim pe economie, contributia de 5% nu este foarte mare", a spus ministrul Muncii.

Sursa: Agerpres


NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]