Angajatorii NU vor mai fi obligati sa acorde salariul mediu strainilor! Ce au decis autoritatile

salariu minim brut pentru angajatii strainidiminuare salariu angajati straini
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Pentru incurajarea fortei de munca, autoritatile romane recurg la masuri drastice, iar acum acestea au decis ca angajatorii sa nu mai fie obligati sa ofere salariu mediu pe economie strainilor care doresc sa prelungeasca sederea in Romania pentru a munci.

Asadar, potrivit profit.ro, de saptamana viitoare angajatorii vor fi obligati sa ofere un salariu minim strainilor care muncesc in Romania. De asemenea vor beneficia de taxe reduse la angajarea acestora.


"Strainilor intrati in Romania in scopul incadrarii in munca li se prelungeste dreptul de sedere temporara in scop de munca daca prezinta contractul individual de munca cu norma intreaga, inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor, din care rezulta ca salariul este cel putin la nivelul castigului salarial mediu brut", prevede legislatia in vigoare.

Si pentru ca este nevoie de forta de munca, Guvernul a decis sa dubleze numarul maxim de angajari externe la 8.000 in 2018.


IMPORTANT!

Iar din anul acesta strainii nu mai trebuie sa dovedeasca ca au venituri doar la nivelul salariului minim pentru a li se permite sa intre si sa munceasca pe teritoriul Romaniei.


In cazul caror categorii de straini se va face plata cu salariul minim brut, incepand cu saptamana viitoare?

Este vorba despre acei straini care vor sa prelungeasca sederea temporara in Romania,

Adica:

- straini intrati iin Romania in scopul incadrarii in munca;
- strainil care sunt numiţi la conducerea unei filiale, reprezentanţe sau sucursale de pe teritoriul României a unei companii care are sediul în străinătate, în baza unui contract de mandat ori altui document cu aceeaşi valoare juridică;
- straini intrati in Romania in scopul detasarii; - straini angajati ai persoanelor juridice cu sediul pe teritoriul unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene sau ale Spatiului Economic European ori pe teritoriul Confederatiei Elvetiene, detasati in Romania; - straini transferati in cadrul aceleiasi companii (lucrator ICT, conform terminologiei legale)...mai multe detalii pe profit.ro >>>




Reducerea taxelor pentru angajatori - avizele de angajare


In contextul incurajarii acestor angajari, statul a hotarat si diminuarea tarifelor pentru eliberarea avizelor de angajare platite de angajator, de la 200 de euro la 100 de euro. Pentru lucratorii sezonieri, tariful se va diminua de la 50 de euro la 25.

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Mara Dobrin


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salariu minim brut pentru angajatii strainidiminuare salariu angajati straini

Data aparitiei: 08 Noiembrie 2018
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Angajatorii NU vor mai fi obligati sa acorde salariul mediu strainilor! Ce au decis autoritatile Nota: 3.88 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]