Data incetarii CIM in situatia in care salariatul se afla in concediu medical

26 Martie 2013
26 Martie 2013
Contract de Muncanotificareperioada de probaincapacitate temporara de muncaconcediu medical
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Vom analiza mai jos cazul unui salariat angajat la data de 01.02.2013 pe perioada nedeterminata aflat in prezent in perioada de proba (90 zile calendaristice). Angajatorul emite catre acesta o notificare (cu respectarea art.31 alin.(3) din Codul Muncii ), potrivit careia acestuia ii inceteaza CIM-ul la data de 25.03.2013.

Salariatul notificat, pana sa intre in posesia notificarii (sa semneze de luare la cunostinta), informeaza angajatorul despre faptul ca acesta incepand cu data de 21.03.2013 se afla in incapacitate temporara de munca (concediu medical). Vom stabli astfel de la ce data produce efecte notificarea, respectiv la ce data inceteaza CIM-ul salariatului in cauza.


Solutia consultantului:

Perioada de proba a salariatului aflat in prezent in incapacitate temporara de munca este cuprinsa intre data de 01.02.2013 si 01.05.2013.

Dupa o luna de la angajare, angajatorul a constatat ca salariatul nu este potrivit pentru respectivul loc de munca si decide incetarea contractului de munca in temeiul art. 31 alin. (3) din Codul muncii republicat respectiv: pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca  poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Inainte ca sa isi produca efectele notificarea salariatul anunta ca se afla in incapacitate temporara de munca.

Incapacitatea temporara de munca suspenda de drept contractul de munca (art. 50 lit. b) din Codul munii republicat).

Potrivit art. 49 alin. (6) din Codul muncii , in cazul suspendarii contractului individual de munca se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul inidividual de munca inceteaza de drept.

Incetarea contractului de munca in temeiul art. 31 alin. (3) din Codul muncii republicat nu este o incetare de drept."

Pe cale de consecinta se suspenda termenul de incetare a contractului de munca in conformitate cu notificarea angajatorului pana la data incetarii suspendarii CIM.

Asadar, data la care produce efecte notificarea angajatorului este data la care inceteaza motivele care au dus la suspendarea contractului individual de munca respectiv data la care salariatul nu se mai afla in incapacitate temporara de munca.


NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]