Concediere colectiva dispusa de angajator cu respectarea dispozitiilor art. 65 alin. 2 Codul muncii. Interpretarea eronata a textului de lege de catre instanta de fond. Consecinte.

26 Martie 2007
26 Martie 2007
concediereconcediereaconcedierea colectivaconcediere colectivaconcediere individuala
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Tip: Decizie
Nr./Data: 29 (24.01.2006)
Autor: Curtea de Apel Iasi- Sectia Conflicte de munca

Potrivit dispozitiilor art. 65 alin. 2 Codul muncii, desfiintarea locului de munca are o cauza reala cand prezinta un caracter obiectiv, adica cand este impusa de reale dificultati economice si este serioasa cand are la baza studii temeinice ce vizeaza imbunatatirea activitatii si nu disimuleaza realitatea.


Mai multe despre concediere aflati din primul seminar online din Romania destinat exclusiv concedierii! Click aici pentru detalii!

Tribunalul Iasi, prin sentinta civila nr. 1328/28.09.2005, in mod eronat a considerat ca angajatorul a indeplinit cerintele imperative ale Codului muncii atat timp cat acesta nu a facut dovada conform art. 287 Codul muncii a existentei deciziei Rectorului U.M.F., decizie evidentiata in preambulul deciziei de concediere si care cuprindea tocmai aprobarea externalizarii serviciului de paza si, implicit, reorganizarea prin desfiintare a locurilor de munca a 58 paznici din cadrul unitatii.

Mai mult, desi proiectul de concediere colectiva prevedea obtinerea unei economii substantiale de bani prin cedarea catre o firma privata de paza a acestor posturi, nici aceasta imprejurare nu a fost probata de angajator.

Ca atare, este fara echivoc ca intentia reala a angajatorului nu a fost reducerea cheltuielilor si reorganizarea activitatii.

Fiind incident in cauza motivul de recurs prevazut de art. 304 pct. 9 Cod procedura civila, in temeiul art. 312 Cod procedura civila, Curtea de Apel a admis recursul si a modificat sentinta instantei de fond in sensul admiterii contestatiei formulate de A.M., anularii deciziei de concediere si reintegrari acestuia pe postul detinut anterior, cu aplicarea dispozitiilor art. 78 Codul muncii.
(Sursa: http://portal.just.ro/)

NOUTATI din Legislatia muncii

Pregatiti-va sa radeti cu lacrimi!


Savurati cele 12 caricaturi absolut dementiale
prezentate in Calendarul Vesel al Managerului HR 2025!


Vedeti AICI Caricaturile >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]