In ce conditii poate fi dispusa concedierea salariatei revenite din CCC?

15 Iunie 2012
15 Iunie 2012
OUG 111/210CCCconcediereadoptieindemnizatie crestere copilreorganizare judiciarafaliment
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Persoanele ai caror copiii se nasc inceopand cu data de 1 ianuarie 2011, precum si cele care au adoptata un copil sau le-a fost incredintat un copil pentru adoptie sau persoanele ai caror copiii se afla in plasament sau regim de urgenta incepand cu data amintita, intra sub incidenta OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, cu modificarile si completarile ulterioar, beneficiind de toate drepturile reglementate in cuprinsul ei.

Art. 25 alin. (2)  din cuprinsul Ordonantei prevede interdictia de incetare a raportului de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu crestere copil in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;
b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.

Alin. 3 al aceluiasi articol stabileste ca interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate, in conformitate cu dispozitiile art. 25 alin. (3) din OUG 111/2010, cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit alin. (4) din acelasi articol, prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

Asadar, in sitautia in care intervine reorganizarea judiciara sau falimentul angajatorului intedictiile de desfacere ale contractului individual de munca nu se aplica. Pe scurt, in situatia reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, acesta va putea dispune concedierea cu incalcarea acestor interdictii. In concluzie, in conformitate cu art. 25 din OUG 111/2010 cu modificarile si completarile ulterioare, dupa revenirea din concediu crestere copil persoana nu poate fi concediata pentru motive ce nu tin de persoana salariatului pe perioadele si in situatiile stabilite de legiuitor prin dispozitiile acestui artiocl. Totodata, salariata se va bucura de toate drepturile favorabile stabilite in contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, dupa caz.

NOUTATI din Legislatia muncii

De ce salariatii indisciplinati scapa adesea nepedepsiti?


Eliminati riscul ca deciziile dvs. sa fie anulate!
Angajatorii pierd deoarece nu respecta la virgula prevederile legale privind sanctionarea abaterilor disciplinare.

Aflati ACUM care sunt greselile comise de angajatori!
GHID PRACTIC - Cercetarea si raspunderea disciplinara a salariatilor

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]