Greseala in REVISAL: amenda 3.500-5.000 lei

16 Martie 2011
16 Martie 2011
REVISALCIMContractul Individual de MuncaCORcodul muncii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Uneori se poate intampla o greseala in cadrul inregistrarilor in REVISAL. Fie exclusiv din vina noastra, fie din cauza conexe si, uneori, independente.
 
Transmiterea unui CIM in cazul intelegerii cu un angajat care mai apoi nu a mai venit la munci si/sau nici macar nu a mai apucat sa semneze fizic Contractul Individual de Munca este o situatie care apare frecvent.
 
Potrivit art. 2 indice 1 din HG 161/2006 privind intocmirea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor astfel cum a fost completat prin HG 37/2010, la angajarea fiecarui salariat, elementele de identificare ale acestuia (numele, prenumele, codul numeric personal-CNP), data angajarii, functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR) sau altor acte normative, tipul contractului individual de munca se inregistreaza in registru cel tarziu in ziua lucratoare anterioara inceperii activitatii de catre salariatul in cauza.
 
Momentul transmiterii in Revisal catre ITM trebuie sa fie ulterior momentului semnarii (incheierii) de catre angajat si angajator a CIM, dar anterior momentului inceperii activitatii de catre salariat.
 
Atata timp cat persoana interesata de angajare nu a semnat contractul individual de munca, nu s-a nascut raportul juridic cu respectivul angajator, asa incat ceva nenascut (CIM) nu poate inceta.
 
Solutia pe care o aveti la dispozitie care nu poate atrage vreo sanctiune impotriva angajatorului este semnarea CIM cu respectiva persoana si incetarea contractului individual prin acord, demisie ori concediere in perioada de proba conform art. 31 alin. (4) indice 1 din Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
A doua solutie la problema expusa este anularea inregistrarii pe motiv de inscrieri eronate, insa in acest caz in calitate de angajator va asumati riscul sanctionarii contraventionale pentru completarea registrului cu date eronate conform art. 8 alin. (1) lit. e) coroborat cu alin. (2) lit. c) din HG 161/2006, astfel cum a fost modificat prin HG 37/2010.



 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]