Data deciziei de incetare CIM cu acordul partilor. Cand se va face transmiterea in Revisal?

Ioana Pavel
Ioana Pavel
16 Martie 2023
16 Martie 2023
Ioana Pavel
Ioana Pavel
data incetare cim revisalincetare cim cu acordul partilorincetare cim revisal
Data deciziei de incetare CIM cu acordul partilor. Cand se va face transmiterea in Revisal?
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

"Un contract de munca pe perioada nedeterminata inceteaza incepand cu data de 31.01.2022 prin acordul celor doua parti. Prin urmare persoana este salariata pana la data de 30.01.2022. Care este termenul legal sau perioada de timp in care se face inregistrarea in Revisal a incetarii contractului? Decizia de incetare a contractului de munca ce data va avea?"
 
Raspunsul specialistilor: 
 
In REVISAL, data si temeiul legal al incetarii contractului individual de munca trebuie transmise cel tarziu la data incetarii contractului individual de munca, respectiv la data de 31.01.2022.
 
Data incetarii raportului de munca este ziua urmatoare ultimei zile de activitate, prima zi in care salariatul nu mai are raport de munca cu angajatorul.
 
Conform art. 4 alin. (1) lit. f) din HG 905/2017, data si temeiul legal al incetarii contractului individual de munca se transmit in registrul general de evidenta a salariatilor cel tarziu la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca.
 
Data luarii la cunostinta a evenimentului care a determinat in conditiile legii incetarea contractului individual de munca se refera la data la care se inregistreaza incetarea de drept a contractului individual de munca.
 
Astfel, sunt stabilite doua date la care se inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor incetarea contractului individual de munca:
 
- Cel tarziu data incetarii contractului individual de munca;
- Cel tarziu data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca.
Contractul individual de munca inceteaza ca urmare a producerii unui eveniment prevazut de lege in cazurile de incetare de drept.
 
Prin urmare:
 
- se inregistreaza in registru general de evidenta a salariatilor cel tarziu la data incetarii contractului individual de munca, incetarea  intervenita ca urmare a concedierii, demisiei sau acordului de vointa a partilor. In cazul acestor tipuri de incetari nu exista eveniment care determina in conditiile legii incetarea contractului individual de munca.
 
- se inregistreaza in registru general de evidenta a salariatilor cel tarziu la data la care angajatorul ia cunostinta de evenimentul care determina incetarea contractului individual de munca, incetarea ca urmare a pensionarii, a decesului salariatului, expirarea contractului individual de munca incheiat pe durata determinata, alte cazuri de incetare de drept. In aceste situatii exista un eveniment care determina in conditiile legii incetarea contractului individual de munca si anume acest eveniment este: decesul salariatului, implinirea termenului contractului incheiat pe durata determinata, indeplinirea cumulativa a conditiilor de pensionare, etc.
 
In exemplul dvs., data la care se inregistreaza in registru incetarea este data de 31 ianuarie 2022 deoarece nu este o incetare de drept ci o incetare prin acordul partilor. De asemenea, decizia va avea data de 31 ianuarie 2022.
 
 
Un raspuns valabil la data de 1.02.2022, oferit de expertii de la PortalCodulMuncii >>>
 
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]