Salariile cresc cu 15%, avand la baza valorile din octombrie 2010

19 Noiembrie 2010
19 Noiembrie 2010
legea salarizariisalariul minim
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Potrivit Legii salarizarii pentru 2011, lefurile bugetarilor vor creste cu 15%, avand la baza valorile din octombrie 2010

Mai mult, grila de salarizare se va aplica pornind de la salariul minim stabilit pentru anul viitor. Pentru 2012, salariile bugetarilor se vor acorda conform coeficientilor de ierarhizare din Legea cadru

Potrivit Legii privind salarizarea in 2011 a personalului bugetar, incepand de anul viitor, cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor de functie/salariilor de functie/indemnizatiilor lunare de incadrare, inclusiv sporuri, indemnizatii, precum si al altor drepturi in lei sau in valuta ale personalului platit din fonduri publice, aflat in plata la 1 octombrie 2010, se majoreaza cu 15%, lege care a fost ieri dezbatuta la sediul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei de Sociale de Comisia de Dialog Social. Acest cuantum se va stabili anul viitor, tinandu-se seama de gradul sau treapta profesionala, vechimea in munca, vechimea in functie sau, dupa caz, in specialitate dobandite in conditiile legii pana la 31 decembrie 2010. ''Soldele de grad/salariile gradului profesional detinut sunt cele avute in luna octombrie 2010 majorate cu procentul de 15%.

Cuantumul soldei/salariul de comanda, precum si cuantumul gradatiilor pentru personalul prevazut la alin. (1) se acorda majorate cu procentul de 15% fata de nivelul din luna octombrie 2010'', se arata in Legea privind salarizarea de anul viitor, obtinuta de Curierul National. In plus, la art. 4 se arata ca ''valoarea de referinta este de 600 lei. In anul 2011, nu se aplica valoarea de referinta si coeficientii de ierarhizare corespunzatori claselor de salarizare prevazuti in anexele la Legea cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice''.

Potrivit Legii cadru privind salarizarea unitara a personalului bugetar incepand cu 2012, aceasta va avea ca obiect de reglementare stabilirea unui sistem unitar de salarizare pentru personalul din sectorul bugetar platit din bugetul general consolidat al statului.

Astfel, de la data intrarii in rigoare, drepturile salariale ale personalului prevazut la alin. (1) sunt si raman in mod exclusiv cele prevazute in prezenta lege, conform documentului Legii cadru, obtinut de Curierul National. Mai mult, acest proiect cuprinde grila de salarizare pentru intregul sector bugetar, exceptie facand angajatii BNR, CNVM, CSA si CSSPP. Conform art. 4 din Legea cadru ''in sectorul bugetar, raportul intre coeficientul de ierarhizare minim si coeficientul de ierarhizare maxim pe baza carora se calculeaza salariile de baza este de 1 la 15''. In ceea ce priveste reglementarile comune, acestea au ca scop urmatoarele: stabilirea salariului de baza, a soldelor functiilor de baza/salariilor functiilor de baza si a indemnizatiilor lunare de incadrare, ca principal element al castigului salarial; realizarea ierarhiei salariilor de baza, a soldelor functiilor de baza/salariilor functiilor de baza si a indemnizatiilor lunare de incadrare, atat intre domeniile de activitate, cat si in cadrul aceluiasi domeniu, are la baza evaluarea posturilor, diferentierea facandu-se in functie de o serie de criterii.

Potrivit art. 11 al documentului, clasele de salarizare si coeficientii de ierarhizare corespund nivelului minim al fiecarei functii, la care se adauga cinci gradatii corespunzatoare transelor de vechime in munca. ''Transele de vechime in munca, in functie de care se acorda cele 5 gradatii potrivit alin. (2), respectiv clasele de salarizare, sunt urmatoarele: gradatia 1 -  de la 3 la 5 ani - 3 clase succesive de salarizare suplimentare fata de nivelul minim al fiecarei functii; gradatia 2 -  de la 5 la 10 ani - 2 clase succesive de salarizare suplimentare fata de cele detinute pentru gradatia 1; gradatia 3 -  de la 10 la 15 ani - 2 clase succesive de salarizare suplimentare fata de cele detinute pentru gradatia 2;  gradatia 4 - de la 15 la 20 ani - 1 clasa succesiva de salarizare suplimentar fata de cele detinute pentru gradatia 3; gradatia 5 - peste 20 ani - 1 clasa succesiva de salarizare suplimentar fata de cele detinute pentru gradatia 4. Gradatia corespunzatoare transei de vechime in munca se plateste cu incepere de la data de 1 a lunii urmatoare celei in care s-a implinit vechimea in munca, prevazuta la transa respectiva, prin acordarea claselor de salarizare prevazute la alin. (3)'', potrivit Legii cadru.
NOUTATI din Legislatie muncii

S-a modificat legislatia privind acordarea DIRNEI!


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]