ITM-ul a fost luat cu asalt

ITMcodul munciirevisalcodul muncii 2011
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inspectoratele Teritoriale de Munca a fost luate cu asalt in urma modificarilor legislative. Miercuri, peste 200 de reprezentanti ai firmelor brasovene care au vrut sa afle direct de la cei care trebuie sa aplice legislatia muncii noutatile aduse de Codul Muncii, recent intrat in vigoare, dar si informatii despre legea zilierilor sau despre alte acte normative din domeniul relatiilor de munca intrate recent in vigoare.
 
„Nu ne asteptam la un asa mare interes din partea reprezentantilor angajatorilor. Faptul ca oamenii sint interesati sa afle noutatile aduse de Codul Muncii si alte legi din domeniul relatiilor de munca, ne-a determinat sa luam decizia organizarii unei dezbateri in fiecare zi de luni, de la ora 10.00. Asa, conducerea ITM si inspectorii de munca vor raspunde tuturor problemelor ce vor fi ridicate de catre angajatori“, a declarat Bogdan Roman, inspectorul-sef al ITM Brasov.
 
Despre ore suplimentare sau perioada de preaviz
 
La intilnirea de ieri au fost prezentate noutatile legate de REVISAL, programul pentru depunerea Registrului Electronic de Evidenta a Salariatilor sau cele din legea zilierilor intrata de curind in vigoare. Reprezentantii angajatorilor au vrut sa afle amanunte legate de perioadele de angajare de proba sau despre perioadele de preaviz, dar si despre felul in care vor putea fi gestionate orele suplimentare ale angajatilor in domenii unde perioadele de flux de lucru alterneaza cu cele de gol de lucru, cum ar fi constructiile sau industria textila. De asemenea, angajatorii au vrut sa stie daca dupa intrarea in vigoare a noului Cod al Muncii vor trebui sa incheie acte aditionale la contractele angajatilor ori amanunte cu privire la modul de stabilire a obiectivelor de performanta pentru fiecare categorie de angajati in parte.
 
Multimit de felul in care au evoluat lucrurile dupa aparitia Codului Muncii 2011, premierul Emil Boc a sustinut miercuri seara, la Oradea, ca aplicarea noii legislatii in domeniul Muncii are deja rezultate pozitive. El a adaugat ca exista inca multi romani care o duc greu.
 
"Sunt 42.000 de oameni care au de azi asigurat un salariu, la sanatate, la somaj, la pensii. Adica erau platiti inainte la negru si nu aveau asigurat viitorul. Si este dovada faptului ca acele masuri pe care le-am dispus in maniera centralizata si incrucisata in acelasi timp, cu participarea Garzii Financiare, a Inspectiei Muncii, a Politiei s-au dovedit a fi viabile. Am dat un exemplu marunt pentru a arata ca in fiecare zi incep sa se adauge acele lucruri noi care arata directia spre bine", a declarat premierul Boc, dupa intalnirea organizata cu conducerea PDL Bihor, pentru prezentarea motiunii cu care candideaza pentru un nou mandat la sefia partidului.
 
El a adaugat ca exista inca multi romani care o duc greu. "Sa nu credeti ca nu inteleg si nu vad acest lucru, dar oamenii trebuie sa stie ca daca nu faceam ce a trebuit nu ajungeam sa putem plati salarii si pensii, iar Romania avea probleme mari sa poata rezista. Asa a trecut partea cea mai grea. (...) Sa speram ca Institutul National de Statistica va putea confirma si iesirea din recesiune dupa primul trimestru, care ne va arata directia de crestere economica si definitiv ruptura cu partea de minus a economiei", a spus primul-ministru.
 

NOUTATI din Legislatia muncii

Codul muncii te avantajeaza! Afla aici cum!


Iti cunosti drepturile oferite de legislatia muncii?

Lucrarea Ghidul angajatului. Codul muncii in interesul tau le prezinta pe toate intr-un mod extrem de limpede. Este scrisa clar si la obiect, o vei parcurge foarte usor. Si vei realiza cu aceasta ocazie ca drepturile tale nu sunt deloc putine si ca tu detii de fapt pozitia de forta in relatia cu angajatorul.

Nu este o exagerare: chiar beneficiezi de o multime de drepturi!

...Vezi AICI detalii complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ITMcodul munciirevisalcodul muncii 2011

Data aparitiei: 05 Mai 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

ITM-ul a fost luat cu asalt Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]