Patronii firmelor cu mai mult de cinci muncitori -la negru- fac 2 ani de inchisoare

Gabriela Dita
Gabriela Dita
01 Martie 2011
01 Martie 2011
Gabriela Dita
Gabriela Dita
munca la negruinchisoareamenzimunca de noaptesporuri
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Forma finala a Codului Muncii, trimisa in Parlament, are cateva prevederi despre care s-a vorbit mai putin. Una dintre ele ar fi aceea potrivit careia angajatii care lucreaza noaptea primesc un spor de 25% din salariu, dar beneficiul se aplica pentru cel putin trei ore lucrate.

„Angajatii de noapte” vor beneficia asadar de un program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a unei zile de munca, pentru zilele in care lucreaza cel putin trei ore pe noapte, fara ca aceast lucru sa duca la scaderea salariului de baza, a scris Incont.ro.  O alta modalitate ar fi un spor de 25% din salariul de baza, pentru minimum trei ore pe noapte.  
 
In varianta initiala a proiectului, care a fost transmisa sindicatelor la sfarsitul saptamanii trecute, se preciza ca salariatii de noapte sa beneficieze de "minimum 25% din salariul de baza pentru fiecare ora de munca de noapte prestata".

Prin proiectul de modificare a Codului Muncii, Guvernul a mai decis ca angajatorii care folosesc mai mult de 5 persoane fara contract de munca sa fie pedepsiti cu 1-2 ani inchisoare sau amenda penala, sistarea ajutoarelor si fondurilor UE si interzicerea participarii la achizitii publice, dar a redus cuantumul amenzii prevazute in proiectul initial.

Prin acest document, Guvernul a stabilit ca angajatorii care primesc la munca pana la cinci persoane fara incheierea unui contract individual de munca sa fie amendati cu 10.000 – 20.000 de lei pentru fiecare persoana identificata. Sanctiunea este mai mica decat cea prevazuta in forma initiala a proiectului, transmisa sindicatelor la sfarsitul saptamanii trecute, in care amenda era de 30.000 – 40.000 de lei pentru fiecare persoana identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 100.000 de lei pentru angajatorii care primeau la munca fara contract pana la trei persoane (fata de pana la cinci persoane in forma adoptata de Guvern).
NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: au aparut mai multe acte normative care vizeaza RI


Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada! Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Protejati-va! Va oferim informatii complete in lucrarea:
Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz!

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]