Stimate angajator, modificarile care apar in domeniul securitatii si sanatatii in munca nu trebuie sa va prinda cu garda jos. Tocmai de aceea specialistii de la Rentrop & Straton si-au propus sa raspunda la cele mai importante intrebari ale momentului.
1) Constructiile in care va desfasurati activitatea necesita autorizare de securitate la incendiu?
2) Cine trebuie sa asigure instruirea SSM a salariatilor detasati sau a angajatilor temporari? Dvs. sau firma de la care provin acestia?
Sunt doar cateva dintre intrebarile care vor primi raspuns in cadrul
Seminarului National de Sanatate si Securitate in Munca sustinut in perioada 23-26 noiembrie 2023 la Hotel Sport**** din Poiana Brasov, de specialistii Ionut Popa si Adrian Iordache,
detalii AICI >>>
Tematica seminarului este una foarte bogata si axata pe subiecte de mare actualitate, reglementate prin acte normative recente pe linie SSM. Va invitam sa parcurgeti aceasta tematica si sa va inscrieti chiar acum pe lista participantilor!
Va garantam ca veti avea parte de o experienta memorabila, instructiva si relaxanta totdata, care va analiza profesionist obligatiile ce va revin si care va contura pasii de urmat pentru a fi intotdeauna in deplina legalitate.
Tematica abordata in seminarul de SSM
1. Documente si masuri de prevenire si stingere incendii in cazul unui control din partea organelor abilitate ISU.
Categoriile de constructii care necesita autorizare de securitate la incendiu;
Obligatiile administratorului conform OMAI 163/2007;
Obligatiile cadrului tehnic PSI
2. Hotararea nr. 300/2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru santierele temporare sau mobile:
Documentatie necesara, responsabilitati, expemple practice pentru o buna supervizare a activitatilor.
Montare panouri fotovoltaice – masuri ce necesita a fi luate, instructiuni de lucru, detalii AICI >>>
Este sau nu necesar planul propriu de santier in cazul executarii lucrarilor de montare panouri fotovoltaice?
3. Lucratorii detasati/pusi la dispozitie. Cine are obligatia instruirii in aceste cazuri?
4. Hotararea nr. 355 din 11 aprilie 2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor.
Ergonomia la locul de munca;
Substante periculoase: Manipulare, depozitare, transport.
5. Cercetarea evenimentelor. Clasificare, ghid de cercetare a unui eveniment.
De ce trebuie sa participati la Seminarul National de Securitate si Sanatate in Munca?
Motivul e simplu: nerespectarea normelor de
protectia muncii va poate aduce o pedeapsa de pana la 3 ani de inchisoare! In Legea Nr. 286/2009 privind Codul penal se specifica foarte clar ce riscati pentru neluarea sau nerespectarea masurilor legale privind securitatea si sanatatea in munca:
Art. 349
Neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca
(1) Neluarea vreuneia dintre masurile legale de securitate si sanatate in munca de catre persoana care avea indatorirea de a lua aceste masuri, daca se creeaza un pericol iminent de producere a unui accident de munca sau de imbolnavire profesionala, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
(2) Fapta prevazuta in alin. (1) savarsita din culpa se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda,
detalii AICI >>>
Art. 350
Nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca
(1) Nerespectarea de catre orice persoana a obligatiilor si a masurilor stabilite cu privire la securitatea si sanatatea in munca, daca prin aceasta se creeaza un pericol iminent de producere a unui accident de munca sau de imbolnavire profesionala, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza repunerea in functiune a instalatiilor, masinilor si utilajelor, anterior eliminarii tuturor deficientelor pentru care s-a luat masura opririi lor.
(3) Faptele prevazute in alin. (1) si alin. (2) savarsite din culpa se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.
Foarte important! Seminarul va fi axat pe situatii practice
Intr-adevar,
seminarul va fi axat pe situatii concrete in care responsabilii SSM intampina mari dificultati si pe dezbaterea tuturor aspectelor semnificative (mai ales juridice) ale acestor situatii,
detalii AICI >>>
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Abonament pentru utilizarea facilitatilor sportive. Tratament fiscal in anul 2025Intrebare: Conform art. 76 lit. h) contravaloarea abonamentelor pentru utilizarea facilitatilor sportive in vederea practicarii sportului si educatiei fizice cu scop de intretinere, profilactic sau terapeutic oferite de furnizori ale caror activitati sunt incadrate la codurile CAEN 9311, 9312 sau 9313, precum si contravaloarea abonamentelor, oferite de acelasi furnizor care actioneaza in nume propriu sau in calitate de intermediar, ce includ atat servicii medicale, cat si dreptul de a utiliza facilitatile...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Indemnizatie pentru folosirea masinii personale. Tratament fiscalIntrebare: Va rugam sa ne precizati ce obligatii fiscale are angajatul si angajatorul in urmatoarea situatie: Angajatorul doreste sa acorde o indemnizatie salariatilor care folosesc masina proprie in interes de servici (agenti de vanzari). Ce document se incheie cu acesta?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<