Numara-ti angajatii valorosi, Alfa si Omega pentru compania ta. 2 legi de aur pe care putini le respecta

recrutare si selectierecrutaremanagementul resurselor umanecariere stralucitemanagement HRmaria nicutar
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Angajatii valorosi reprezinta totul pentru o companie. Ei sunt Alfa si Omega. Discutam despre ei in mod constant pentru ca nimic nu se poate realiza in absenta lor. Si pentru ca nimic nu merge de la sine perfect, pentru ca orice mecanism inteligent are nevoie de investitii, atentie si grija, vom continua sa acordam atentie sporita acestui subiect: angajatii valorosi pentru o companie.


Totul sau nimic
Ori ai angajati valorosi si lucreaza pentru tine din pasiune, ori degeaba ai o companie. Daca nu ti-ai cucerit angajatii, daca nu te respecta si daca nu dau 100% si inca putin din eforturile lor pentru compania ta, nu ai nimic, in mod concret.

Inceputul si Sfarsitul
Degeaba ai o idee de afacere exceptionala daca lasi amatori sa o puna in practica. Degeaba ai cea mai buna idee de proiect de dezvoltare daca il lasi pe mainile unor oameni lipsiti de valoare sau, din contra, valorosi si nemotivati, demotivati, pe care i-ai pierdut psihologic.

Ce inseamna sa pierzi un angajat din punct de vedere psihologic? Fizic, se afla in echipa ta, de luni pana vineri, de la ora 09.00 si pana la ora 17.00. Psihologic, a plecat de mult timp din echipa. Va oferi strictul necesar si nu va fi deschis ideilor de a prelua mai multe sarcini, de a sta peste program, de a se implica si mai mult intr-un proiect in care nu crede 100%.

Cel mai des, angajatii care cad in aceasta categorie aduc o imensa paguba angajatorilor. Nu reprezinta personal productiv si in niciun caz nu reprezinta o insula de dezvoltare pentru companie ca tot unitar.

Aveti nevoie de angajati profesionisti si mai ales de manageri care sa recruteze corect personalul, sa il selecteze, sa ofere pozitia potrivita si apoi sa isi motiveze subordonatii pentru ca acestia sa ofere maxim de productivitate.

La final de an, am avut cu totii rezultate in afacerile si in proiectele noastre. Am stat la birourile personale cu 2 agende alaturi, cu laptop-urile deschise, cu Exceluri si grafice. Am baut cateva cafele si unii au realizat ca a fost un an exceptional, chiar mai bun decat l-au perceput pe parcurs.

Altii au realizat ca anul a fost dezastruos catre execrabil. Asa ca nu ne ramane decat sa privim catre proiectele pe care am ales sa le punem in aplicare, catre angajatii cu care am decis sa colaboram, catre strategiile de lucru si dezvoltare pe care am mizat.


Ne numaram angajatii valorosi. Sunt putini, foarte putini sau total absenti. Ideile valoroase au nevoie de oameni valorosi, sa nu uitam. Si oamenii valorosi au nevoie de idei valoroase. Nu se poate fara, din orice perspectiva ai privi lucrurile, cu orice s-ar ocupa afacerea ta, orice ar produce, pe orice piata s-ar dezvolta.


Din pacate, prea putine afaceri respecta aceasta regula, aparent una banala: Daca ideile sunt bune si oamenii care le pun in practica sunt buni, afacerile trebuie sa mearga, neconditionat.

Nu mai putem da vina pe criza, pe mediul de afaceri, pe competitivitate, pe faptul ca ne sapa concurenta. Trebuie sa punem punctul pe i si sa o facem cat mai curand. De aici incep lucrurile sa se schimbe, sa devina ceea ce ar putea fi cu adevarat.


Sa avem succes si cariere stralucite!

Maria Nicutar



NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
recrutare si selectierecrutaremanagementul resurselor umanecariere stralucitemanagement HRmaria nicutar

Data aparitiei: 27 Noiembrie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Numara-ti angajatii valorosi, Alfa si Omega pentru compania ta. 2 legi de aur pe care putini le respecta Nota: 5 din 5 - 4 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]