Jurnalul doamnei de la HR: Cat de mult conteaza sa te intelegi bine cu superiorii tai?

management hrmanagementul resurselor umaneresurse umanejurnalul doamnei de la hrmaria nicutar
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Conteaza mult, imi vor spune unii profesionisti. Cei din tabara adversa imi vor spune ca nu are mare importanta pentru ca munca este munca si fiecare trebuie sa isi faca treaba.

Mai sunt si cei care cred ca adevarul se afla, ca intotdeauna, undeva la mijloc.

Sunt cazuri cand relatia cu superiorii este esentiala. Dar sunt si cazuri cand este benefic pentru ambele parti ca fiecare sa isi realizeze sarcinile fara sa se poticneasca in acele disensiuni care mai rasar uneori. Sa le ignoram. Sa inchidem ochii. Sa incercam sa vedem partea buna si sa acceptam ca uneori nu exista chimie.

Si totusi... Daca nu exista chimie, intre doi oameni nu se poate consolida un raport profesional care sa functioneze in mod eficient si la capacitate maxima. Pentru ca nu exista contextul optim si atunci apar neintelegeri, comunicarea este deficitara, ideile sunt comunicate in mod defectuos spre deloc.

Ce este cel mai grav cand subordonatul are o relatie defectuoasa cu superiorii sai? Din ecuatie va lipsi intotdeauna increderea.

Iar fara incredere, nu mai exista baza pe care sa se consolideze un raport de munca fructuos pentru ambele tabere.

Increderea este mortarul pe care il folosim la ridicarea celor mai marete si durabile constructii. Putem sa asezam caramizile una peste alta si fara mortar, insa la primele turbulente, toata constructia se va prabusi, pentru ca este falsa. Este o constructie realizata doar de dragul aparentelor.

Constructiile cele mai solide sunt realizate dupa cercetari, analize, calcule si masuratori atente. Sunt realizate de specialisti care isi asuma rezultatele unui proiect. Vor face tot posibilul ca lucrurile sa decurga in mod exceptional, insa pentru asta trebuie sa aiba incredere in ei insisi, in echipa din care fac parte, in cei care le ofera sprijin.

Fara incredere, relatiile sunt in permanenta un du-te vino fara niciun rezultat concret pentru companie sau pentru vreuna dintre parti.

La final, modul in care interrelationam este esential. Putem sa ne prefacem ca totul merge bine si fiecare sa isi vada de treaba lui. Este posibil pentru o perioada de timp, in niciun caz la nesfarsit. Sau putem sa lucram la eficienta maxima. Diferenta este notabila pentru toate partile: subordonat, superior, companie.

Sa aveti succes, curaj profesional si cariere stralucite!

NOUTATI din Legislatia muncii

NOU: Webinar Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024!


Prin Ordinul ANAF nr. 1.994/880/1.181/4.594/2023 a fost aprobat un nou model al Declaratiei 112 referitoare la plata contributiilor sociale, a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

Atentie, gestionarea noului model al D 112 nu este deloc facila!

Iata de ce va invitam in data de 17 mai sa participati online la webinarul Declaratia 112. Aspecte esentiale in 2024 in cadrul caruia expertul Luminita Obaciu va limpezi cu profesionalism neclaritatile, cu accent pe subiectele care creeaza cele mai mari dificultati in practica!



...Vezi AICI detalii complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
management hrmanagementul resurselor umaneresurse umanejurnalul doamnei de la hrmaria nicutar

Data aparitiei: 07 Octombrie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Jurnalul doamnei de la HR: Cat de mult conteaza sa te intelegi bine cu superiorii tai? Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]