3 intrebari esentiale, de adresat la orice interviu de angajare

recrutare si selectierecrutareinterviu de angajareintrebari la interviul de angajareangajare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ne cautam locuri de munca si adesea, in astfel de momente, suntem angajati in cadrul unei companii. Adevarul este ca dorinta de a identifica un nou loc de munca izvoraste nu doar din nevoia de a schimba lucrurile in mai bine, de a progresa. Uneori avem nevoie de ceva total diferit.

De succesul unui interviu de angajare depind numerosi factori decisivi, de la felul in care iti prezinti CV-ul, la calitatea scrisorii de intentie, la culoarea sacoului si pana la felul in care gesticulezi. Chiar daca pare ca judeca dupa coperta, recrutorul are de foarte multe ori dreptate cand respinge un anumit candidat sau cand ii inlesneste drumul catre noul sau post in companie.

Cateva intrebari inteligente pe care va recomand sa le adresati la orice interviu de angajare, indiferent daca simtiti ca aveti toate sansele sa fiti recrutat sau dimpotriva, nicio sansa:

1. Care sunt asteptarile dvs. de la pozitia pentru care aplic eu, in acest moment?

Este foarte important sa intelegeti in mod clar ce se cere de la persoana care va ocupa acest post. Nu va bazati doar pe descrierea postului, asa cum este ea realizata inainte de stabilirea unui interviu fata-in-fata. Ascultati aceste informatii din partea recrutorului. Adresati intrebari de intarire acolo unde exista neclaritati.

Chiar daca nu veti fi angajati, veti intelege in mod clar si exhaustiv lista de sarcini si responsabilitati pentru un post pe care vi-l doriti si pe care poate ca in viitor il veti castiga daca lucrati la punctele slabe. Important este sa le cunoasteti.

2. Ce apreciati cel mai mult la un angajat al companiei dvs.?

Este imperios sa aflam ce valori si principii vor cultiva in noi angajatorii nostri. Sau macar pe care vor incerca sa le cultive in noi. Cauta putere de inovatie? Cauta creativitate si originalitate sau putere de supunere fata de conducere? Cauta oameni docili sau oameni aventurosi?

Adresand aceasta intrebare in mod sincer si relaxat, veti avea ocazia sa va intreveeti urmatorii ani din viata, asa cum se prea poate sa se deruleze in cadrul companiei pentru al carui post ati aplicat.

3. Cum as putea sa imi imbunatatesc CV-ul?

Este deosebit de important sa aflati ce anume i-a atras pe recrutori la CV-ul vostru si ce anume i-a pus pe ganduri. Este important sa stiti care sunt informatiile neclare din CV si pe care, la interviu, au dorit sa le lamureasca. Este esential sa aflati care considera ei ca sunt punctele voastre forte si care considerati voi. Diferentele pot fi uimitoare si de ele puteti tine cont pentru a va imbunatati CV-ul, asteptarile salariale si chiar tinta de angajatori spre care va puteti indrepta in viitor.

Sa aveti succes, curaj profesional si cariere stralucite!


NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
recrutare si selectierecrutareinterviu de angajareintrebari la interviul de angajareangajare

Data aparitiei: 11 Ianuarie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

3 intrebari esentiale, de adresat la orice interviu de angajare Nota: 4.39 din 5 - 9 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Detasare salariat. Statul in care se platesc contributiile socialeIntrebare: In cazul in care avem un salariat detasat in UE de 5 ani de zile cu reinnoire detasare la 6 luni, unde trebuie sa ii fie declarate taxele, in Romania sau in tara unde isi desfasoara activitatea, tinand cont de Articolul 12 Reguli speciale in care se mentioneaza: (1) Persoana care desfasoara o activitate salariata intr-un stat membru, pentru un angajator care isi desfasoara in mod obisnuit activitatile in acest stat membru, si care este detasata de angajatorul respectiv in alt stat membru pentru...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Certificat medical cod 08. CASS ianuarie - aprilieIntrebare: OUG 34/2024 care intra in vigoare incepand cu data de 12 aprilie prevede eliminarea CASS CM 08 Intrebarea mea este: Daca am o salariata care a beneficiat de CM 08 din data 27.12 2023 (CM initial dec 2023) pana la data de 30.04.2024 (perioada de acordare inceteaza dupa data de 12.04.2024), conform Oug 32 trebuie sa ii fac recalculul indemnizatiei nete (sa nu mai retin CASS) pentru perioada ian-martie? Pentru luna aprilie nu retin CASS.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]