Insa in calea succesului profesional stam chiar noi insine, de foarte multe ori.
La mijloc sunt tipare de gandire care ne pun in dezavantaj si prin care ne auto-sabotam progresul.
Iata cateva exemple lamuritoare de tipare de gandire care ne saboteaza cariera:
Crezi ca nu poti avea o viata personala de succes in paralel cu o viata profesionala infloritoare? Exista mii de exemple celebre de profesionisti ce reusesc sa mentina un echilibru de invidiat intre viata personala si cea profesionala. Secretele lor sunt dezvaluite in cartile lor biografice, in interviuri si in articole numeroase. La mijloc exista, inainte de toate si mai presus de orice, dorinta de a imbina cele doua planuri si credinta ca acest lucru este perfect posibil.
Te demotiveaza faptul ca nu poti sa tii pasul cu cei care detin mult mai multa experienta decat tine. Nu este nimic gresit in a-ti dori acest lucru insa iti vei sabota progresul profesional daca vei lasa esecurile sa iti schimbe planurile de actiune. Lasa greselile sa te motiveze. Lasa esecurile sa te invete tot ce trebuie sa stii pentru a deveni asemenea profesionistilor pe care ii admiri.
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Hartuirea si discriminarea la locul de munca Legislatie explicata si studii de caz
O auto-evaluare profesionala gresita reprezinta de la bun inceput un punct din care iti vei sabota mereu cariera. Fie ca te subestimezi, fie ca te supraestimezi, efectele negative se vor resimti pe termen scurt, mediu si lung. Invata sa te evaluezi in mod corect. Acesta este intotdeauna un punct de plecare exceptional pentru orice forma de progres profesional.
Crezi ca banii reprezinta totul. Daca banii reprezinta factorul decisiv in functie de care iei decizii in viata ta profesionala, lucrurile pot lua oricand o turnura negativa. Banii nu trebuie sa devina motivul pentru care iti schimbi cariera, pentru care incepi parteneriate profesionale, pentru care sa renunti la aspiratii si proiecte care isi pot arata rentabilitatea in timp, cu varf si-ndesat.
Nu ai un plan pe baza caruia sa iti asiguri progresul profesional, asa ca lasi foarte multe aspecte la voia intamplarii, negandite, neanalizate, necuantificate pe termen scurt, mediu si lung.
Nu ai un mentor pe care sa te bazezi pentru a primi indrumari pretioase pentru succesul tau profesional. Gandeste-te ca nu trebuie sa comiti toate greselile cu putinta, cand ai putea sa inveti din cele deja comise de oameni cu mai multa experienta. Fiecare sfat, fiecare indrumare, fiecare oportunitate de imbunatatire profesionala se traduc in bani, timp si energie castigate.
Esti pesimist si atunci ratezi foarte multe oportunitati de colaborare, perfectionare sau promovare. Optimistii traiesc mai mult, mai bine si au intotdeauna mai mult de castigat. Cu optimistii tindem toti sa ne asociem, sa intram in parteneriate, sa petrecem timp alaturi de ei.
Nu suporti sa fii criticat asa ca in timp nu vei mai fi instiintat cand comiti greseli, cand ai putea sa iti imbunatatesti activitatea profesionala. Numeroase sugestii din partea celor cu care colaboram pot fi privite ca fiind critici. In realitate, reprezinta cel mai valoros feedback de care te poti folosi pentru a-ti asigura succesul profesional.
Nu investesti in progresul tau profesional. Ai renuntat la cursuri de specializare si perfectionare? Ti-ai amanat cursurile de masterat? Ai renuntat sa mai citesti carti de specialitate din domeniul tau de referinta? Toate formele de educatie se traduc in investitii pe termen lung pentru succesul tau profesional. Investeste in tine si nu vei regreta niciodata.
Mult succes, curaj profesional si cariere stralucite!