Management HR: Aveti angajati cu atitudine negativa? Iata 3 sfaturi pentru a rezolva situatia

managementul resurselor umaneatitudine negativamanagement hr
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Exista numerosi angajati pe care i-am pastra in echipele noastre pentru totdeauna daca am lua decizia strict din punct de vedere al pregatirii  lor profesionale.

Cu toate acestea, lucram cu oameni, nu cu CV-urile lor, nu doar cu abilitatile si competentele pe care acestia le detin la un moment dat. Obtinem rezultate exceptionale impreuna atunci cand eforturile noastre se aliniaza, insa din ecuatie nu trebuie sa dispara si abilitatile de comunicare, empatia, armonia din echipele de lucru, munca in echipa, abilitatile de interrelationare si nu numai. Este scheletul invizibil care ajuta competentele profesionale sa devina eficiente.

La final de zi, lucram cu oameni si ne ciocnim de caracterele lor. Vor fi angajati barfitori, negativisti, care mint sau care nu accepta sa lucreze in echipa si angajati care lanseaza zvonuri ce pot duce la demisii in masa.

Vor fi angajati care dezbina echipele si oameni care deterioreaza imaginea companiei si cultura sa organizationala.

In mod real, caracterele negative sunt numeroase si trebuie inlaturate daca nu se gasesc solutii pentru optimizarea raporturilor de munca.


Care sunt cele mai importante 3 sfaturi pentru a rezolva situatia angajatilor cu atitudine negativa?

1. Stabiliti daca atitudinea lor este doar un rezultat natural al stilului de management din echipele din care fac parte, caz in care sursa problemei se afla in alta parte asa ca sunt necesare alte solutii.

Acesta este primul si cel mai important pas pe care trebuie sa il indepliniti. Nu treceti cu vederea faptul ca angajatii imita de foarte multe ori stilul de management sub care se dezvolta. Angajatii din echipa X pot fi mai agresivi, cei din echipa Y pot fi mai putin comunicativi, angajatii din departamentul Z pot fi mai putin pregatiti sa lucreze in echipa. De foarte multe ori, vina pentru comportamentul nepotrivit al angajatilor revine superiorului care coordoneaza echipa.

2. In cazul in care discutam despre un caz izolat si deci nu este vina superiorilor, este timpul sa stabiliti o intrevedere cu acesti angajati. Oferiti-le cateva imagini lamuritoare asupra efectelor atitudinii negative la locul de munca.

Aratati-le ca exista o diferenta majora intre libertatea de a te purta natural si actiunea de a deteriora relatiile de la locul de munca, cultura organizationala, brandul companiei.

3. Incetati raporturile de munca acolo unde nu exista cale de intoarcere, acolo unde nu exista comunicare si solutii de remediere a situatiei.

Unii angajati nu se vor schimba niciodata. Altii se vor schimba abia cand vor realiza ca si-au pierdut locurile de munca NU din cauza pregatirii profesionale, ci din cauza atitudinii negative pe care o dezvolta la locul de munca si care afecteaza o echipa intreaga de angajati. Nu e lucru neglijabil.

In fapt, o mare pondere din demisiile inregistrate la nivelul organizatiilor au legatura directa sau indirecta cu lipsa unui loc de munca pozitiv si motivant.

In randurile de mai sus am prezentat 3 pasi importanti care vor ajuta enorm la imbunatatirea culturii organizationale in orice companie. Sunt pasii pe care i-am urma in mod logic pentru a tempera comportamentele nedorite la locul de munca. Identificam sursa si motivele, stabilim un canal de comunicare atenta si luam masurile necesare pentru a preveni intinderea acestui fenomen la nivelul organizatiei.


Sa aveti succes in managementul resurselor umane!




NOUTATI din Legislatie muncii

Ce noutati au aparut in domeniul legislatiei muncii?


Parcurgeti Caietul Seminarului National de Legislatia Muncii!
Contine noutatile legislative din 2024, implicatii, controverse, solutii!


Iata mai jos cateva exemple:

1) Salariul minim
2) Concediul de crestere copil
3) Hartuirea la locul de munca
4) Telemunca pentru parinti
5) Suspendarea si incetarea CIM
6) Contractul cu fractiune de norma
7) Pauza de masa



...Vezi AICI detaliile complete <<

de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
managementul resurselor umaneatitudine negativamanagement hr

Data aparitiei: 21 Ianuarie 2016
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Management HR: Aveti angajati cu atitudine negativa? Iata 3 sfaturi pentru a rezolva situatia Nota: 4.33 din 5 - 9 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]