Concluzii dupa targul Angajatori de Top: Ce isi doresc romanii de la piata muncii

Angajare si Concedieretargul angajatori de topsalariiangajatoriexperientatargul de cariere
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



In cadrul targului Angajatori de Top au participat circa 15.000 de romani in calitate de candidati si au fost prezentate oferte de la peste 90 de companii.

Concluziile dupa acest targ, potrivit Ziarului Financiar, ar fi ca un loc de munca a devenit mult mai dorit fata de anii trecuti, posibilitatea de a fi angajat contand mai mult decat oferta salariala:

"Indiferent ca sunt tineri abia iesiti de pe bancile facultatilor, ca inca sunt angajati si vor sa isi schimbe jobul sau ca sunt fosti manageri in cautare de noi provocari profesionale, o parte dintre romanii care isi cauta un loc de munca in prezent nu mai vor salarii mari, ca in trecut, ci doar un job".

In plus, si nevoia de a acumula experienta este un factor care ii face pe multi sa nu mai tina atat de mult la pretentiile salariale, aminteste aceeasi sursa:

"Si tinerii care sunt specializati in industrii unde angajatii sunt foarte bine platiti sunt dispusi sa se angajeze pe salarii mult sub nivelul celor practicate in piata, pe motiv ca au nevoie sa capete experienta.

Spre exemplu, Laurentiu Enache, 21 de ani, este student la matematica-informatica si spune ca a venit la targ pentru un job entry-level de programator web, pentru care ar accepta un salariu minim de 250-300 de euro, insa ar fi dispus sa intre si intr-un program de internship fara plata. in acelasi timp, salariile practicate in aceasta industrie pornesc si de la 500 de euro pentru programatori juniori, potrivit informatiilor din piata".

Probleme par sa intampine si cei au au terminat studii in domeniul arhitecturii:

"Cam de doua luni caut un job si incerc sa imi fac macar stagiul de practica obligatoriu de doi ani, dar nici un birou de arhitectura nu mi-a raspuns la solictari pana acum. Am venit la targ pentru ca speram sa gasesc ceva care sa se apropie cat de cat de ceea ce stiu sa fac pentru ca nu vreau sa ma angajez intr-un call center, am invatat prea mult pentru a ma rezuma la asta. Cred ca nu m-as angaja pe mai putin de 1.000 de lei pe luna (circa 230 de euro), dar, ca sa imi termin stagiul de practica, as accepta sa lucrez si pentru cineva fara sa fiu platita", explica Ruxandra pentru Ziarul Financiar.

Urmatorul targ de cariere va fi organizat si la Iasi, pe 8 si 9 noiembrie, unde numarul de candidati va fi mai mic, dar unde ramane de vazut daca perceptia asupra pietii muncii este aceeasi.


NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: Trebuie sa va actualizati Regulamentul Intern!


Important! Au aparut prevederi noi obligatorii referitoare la:

-> concediul paternal
-> distribuirea bacsisului catre salariati
-> programul flexibil de lucru
-> supravegherea video a activitatii in firma etc.
-> protectia avertizorilor de integritate !
 
Aflati informatii complete din lucrarea Regulamentul intern in avantajul dvs. Ghid complet

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Angajare si Concedieretargul angajatori de topsalariiangajatoriexperientatargul de cariere

Data aparitiei: 29 Octombrie 2013
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Concluzii dupa targul Angajatori de Top: Ce isi doresc romanii de la piata muncii Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]