Concediul fara plata revine in unele institutii

19 Iunie 2013
19 Iunie 2013
Angajare si Concediereconcediu fara plataministerul munciireducerea costurilorcheltuieli
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


O noua masura a fost luata de Guvern pentru a reduce costurile in administratie. Astfel, pentru a diminua cu 15% cheltuielile de personal, eliminand astfel prin concedieri posturile ocupate inutil, s-a decis aplicarea metodei concediului fara plata la nivelul institutiilor subdimensionate.

In cadrul Ministerului Muncii s-a ajuns deja la concluzia ca toate institutiile inclusei au "personal subdimensionat si supraincarcat cu lucrari" si ca se impune adoptarea altor masuri de reduce a cheltuielilor in afara reducerii de personal, masuri aplicate prin metoda zilelor de concediu neplatit introdusa de Guvernul PDL-PSD in urma cu patru ani, in contextul crizei economice.

Primii angajati care invitati sa semneze o cerere pentru acordarea unui concediu fara plata de o zi in luna mai a acestui an, ceea ce presupune o taiere a salariului de peste 5%, au fost cei ai Agentiei Nationale pentru Plati si Inspectie Sociala (ANPIS), unde s-a constatat ca bugetul pe trimestrul II al acestui an nu poate acoperi cheltuielile cu salariile, dupa cum rezulta dintr-un document guvernamental, citat de Mediafax.

Sursa: costelgilca.ro

NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarca GRATUIT
“Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati 2024: Contractul Colectiv de Munca, Regulamentul Intern plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]