Ce crede ministrul Muncii despre majorarea indemnizatiei

10 Octombrie 2012
10 Octombrie 2012
ministrul munciimajorare indemnizatiecresterea copiluluinoiembrie2012OUG nr. 124/2011
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Potrivit unei declaratii facute saptamana aceasta, Mariana Campeanu, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, majorarea indemnizatiei pentru cresterea copiilor de la 75% la 85% din media veniturilor nete ar urma sa influeze cu precadere situatia parintilor cu venituri mici, respectiv, pentru mai mult de 80.000 de persoane. Calculele actuale arata ca, in total, sunt in plata circa 160.000 de beneficiari care vor primi in noiembrie banii cuveniti pentru luna anterioara.

"Majorarea la 85% a indemnizatiei pentru cresterea copiilor are impact in special pentru beneficiarii cu venituri mici, peste 80.000 de persoane (circa 50% din total) situand-se la valoarea minima de 600 lei. in privinta impactului bugetar, cheltuiala lunara va fi de aproximativ 150 milioane lei, cu circa 10 milioane lei mai mult fata de cheltuielile anterioare. Pana la sfarsitul anului a fost estimat un impact de circa 20 milioane lei, reprezentand efortul suplimentar pentru plati in lunile noiembrie si decembrie", a declarat ministrul Muncii.

In legatura cu sursa de finantare, Mariana Campeanu a precizat ca "sumele pot fi suportate din bugetul alocat MMFPS fara a fi depasite alocarile prin legea bugetara anuala".

Incepand cu luna octombrie 2012, potrivit reglementarilor cuprinse in Legea de aprobare a OUG nr.124/2011, persoanele aflate in plata vor beneficia de majorarea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copiilor de la 75% la 85% din veniturile medii nete lunare. Procentul de 85% se aplica si la persoanele care vor naste, vor adopta sau vor lua in plasament sau in tutela un copil, incepand cu aceasta luna.

Actul normativ mentine cele doua variante de concediu si cele doua limite maxime ale indemnizatiei de 1.200 lei pentru concediul pana la implinirea de catre copil a varstei de doi ani si 3.400 lei pentru concediul pana la implinirea de catre copil a varstei de un an sau trei ani - in cazul copilului cu handicap.

Sursa: costelgilca.ro
NOUTATI din Legislatia muncii

Atentie: au aparut mai multe acte normative care vizeaza RI


Regulamentul Intern trebuie modificat conform actelor normative intrate in vigoare in ultima perioada! Riscati amenzi de pana la 30.000 de lei!

Protejati-va! Va oferim informatii complete in lucrarea:
Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz!

Vezi AICI Modele de documente EDITABILE >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]