Majorarea salariului minim duce la marirea indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului. La ce valoare va ajunge indemnizatia

Isabela Alexe
Isabela Alexe
09 Ianuarie 2017
09 Ianuarie 2017
Isabela Alexe
Isabela Alexe
majorare indemnizatie CCC 2017majorare indemnizatie crestere a copilului 2017majorare indemnizatie 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
In urma cu cateva zile, Guvernul a aprobat cresterea salariului minim pe economie, care ar urma sa valoreze aproximativ 1.450 lei, de la 1 februarie 2017.

"Incepand cu data de 1 februarie 2017, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 1.450 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 166,000 ore, in medie, pe luna, in anul 2017, reprezentand 8,735 lei/ora", se arata in proiectul de hotarare de guvern semnat de noul ministru al Muncii, Olguta Vasilescu.

Majorarea salariului minim duce la cresterea indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului

Aceasta majorare va conduce la cresterea automata a limitei minime a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului. In acest context, incepand cu data de 1 februarie 2017, indemnizatia de crestere a copilului va fi de 1.232,5 lei (adica 85% din 1.450 de lei), ceea ce inseamna ca va creste cu 170 de lei. In momentul de fata, indemnizatia minima este de 1.062,5 lei, dat fiind faptul ca reprezinta 85% din 1.250 de lei, valoarea salariului minim in momentul de fata.


Incepand cu data de 1 iulie 2016, salariatii nu mai opteaza pentru CCC (concediu crestere copil) de 1 an. In schimb, solicitantul CCC poate beneficia de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, perioada in care va beneficia si de o indemnizatie lunara.

Daca in ultimii 2 ani solicitantii CCC au realizat venituri timp de 12 luni si apoi nu mai realizeaza deloc venituri, vor putea beneficia de CCC si indemnizatia aferenta. Atentie la faptul ca discutam despre un cuantum al indemnizatiei diferit daca salariatul nu a realizat deloc venituri in ultimele 12 luni.


Mai multe despre CCC si indemnizatia de crestere a copilului aici >>>



NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]