Senatul a adoptat recuperarea reducerilor salariale. Noutati privind OG nr. 19 din 2012

recuperarea reducerilor salarialeproiect legeOG nr. 19/2012sporurireducerisalarii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.19/2012 propune recuperarea reducerii veniturilor de natura salariale aprobate prin Legea nr. 118/2010, prin majorarea acestor drepturi in doua etape, respectiv cu 8% din luna iunie si 7,4% din luna decembrie, pentru cele reduse cu 25%, iar pentru cele reduse cu 15% se propune majorarea cu 2,3% din luna iunie.

Aceste majorari etapizate, asa cum se precizeaza in expunerea de motive, au in vedere respectarea angajamentelor asumate de statul roman in ceea ce priveste tinta soldului bugetului general consolidat de sub 3% din produsul intern brut.

Redam mai jos modul de acordare a cresterilor salariale, propus de actul normativ amintit:

- cuantumul brut al salariilor de baza/soldelor functiei de baza/salariilor functiei de baza/indemnizatiilor de incadrare, precum si cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunara bruta/salariul lunar brut, indemnizatia bruta de incadrare se majoreaza cu 8% din luna iunie si 7,4% din luna decembrie, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii;

- cuantumul brut al salariilor de incadrare, al sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare de care beneficiaza personalul didactic si didactic auxiliar din invatamant, in conformitate cu prevederile Legii nr. 63/2011 privind incadrarea si salarizarea in anul 2011 a personalului didactic si didactic auxiliar din invatamant, se majoreaza cu 8% din luna iunie si 7,4% din luna decembrie, in masura in care personalul isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii.

Expunerea de motive poate fi consultata integral AICI.

Pentru recuperarea reducerilor salariale, va trebui aprobata legea in forma prezentata mai jos:

Lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 19/2012 privind aprobarea unor masuri pentru recuperarea reducerilor salariale.

Articol unic. Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 19 din 16 mai 2012 privind aprobarea unor masuri pentru recuperarea reducerilor salariale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 340 din 18 mai 2012.

Acest proiect de lege a fost adoptat de Senat in sedinta din 25 iunie 2012, cu respectarea prevederilor articolului 76 alineatul (2) din Constitutia Romaniei, republicata.

Proiectul de lege a fost inregistrat la Camera pentru dezbatere in data de 3.09.2012 si trimis pentru raport la Comisii.


de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
recuperarea reducerilor salarialeproiect legeOG nr. 19/2012sporurireducerisalarii

Data aparitiei: 10 Septembrie 2012
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Senatul a adoptat recuperarea reducerilor salariale. Noutati privind OG nr. 19 din 2012 Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru FizioterapeutIntrebare: As avea si eu nevoie de o fisa de post pentru functia de fizioterapeut, cod COR 226402.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Posibilitatea de detasare transnationala a cetatenilor ucraineniIntrebare: O societate din Romania are angajat un cetatean ucrainean. Acest cetatean ucrainean a obtinut in Romania permisul de sedere pentru beneficiarii protectiei temporare. Societatea doreste acum sa il detaseze in Spania. Avand in vedere cele mentionate mai sus, va rugam sa ne comunicati daca societatea din Romania il poate detasa la o societate din Spania?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]