Asa se face ca proiectul a fost votat cu 84 de voturi "pentru", 18 abtineri si niciun vot impotriva. In momentul de fata, proiectul trebuie sa ajunga la Camera Deputatilor, aceasta fiind for decizional, informeaza Mediafax.
"Cuantumul net al pensiei militare de stat, nu poate fi mai mare decat media soldelor/salariilor lunare nete corespunzatoare soldelor/salariilor lunare brute cuprinse in baza de calcul a pensiei", arata documentul.
Ce prevede ordonanta?
Potrivit ordonantei privind pensiile militarilor, care a intrat in vigoare de la 15 septembrie, pensiile de serviciu nu se vor mai majora, anual, prin raportare la cresterile salariale, ci doar in functie de coeficientul de inflatie, asa cum se procedeaza, in prezent, in cazul pensiilor reglementate de Legea 263/2010.
Medicina muncii un aliat al angajatorului
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Orele suplimentare si munca in zi de repaus
Valoarea neta a pensiei de serviciu nu va mai putea depasi media soldelor/salariilor nete cuprinse in baza de calcul a pensiei, mai prevede documentul.
Este demn de mentionat ca baza de calcul nu se modifica si nici nu vor interveni schimbari legate de varsta si vechimea avute in vedere la data depunerii cererii de pensionare.
In acest fel, vor fi reglementte pensiile personalului MAI, al MApN, al serviciilor de informatii, cel aeronautic civil navigant profesionist, al Corpului Diplomatic si Consular, al Curtii de Conturi, cel auxiliar din instante si parchete, al functionarilor parlamentari, dar si al membrilor Senatului Romaniei si Camerei Deputatilor.
Nu vor fi incluse si pensiile magistratilor deoarece acestea nu au facut obiectul a doua decizii ale Curtii Constitutionale a Romaniei.