600.000 joburi pierdute in 3 ani. Noul Cod al muncii nu a rezolvat situatia

concedierimunca la negruCodul munciicompaniiangajariNokiaJucu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X



Acordurile cu FMI nu au reusit sa imbunatateasca vizibil situatia angajarilor de pe piata muncii, astfel ca peste 630.000 de salariati si-au pierdut locurile de munca in ultimii trei ani. In vreme ce unele masuri isi propuneau sa creeze noi locuri de munca, numeroase companii (atat de stat, cat si private) efectuau reduceri semnificative de personal.

In consecinta, numarul de salariati a ajuns in august la aproa­pe 4,2 milioane, fiind cu peste 630.000 mai mic fata de statisticile de la inceputul crizei. Noul Cod al muncii ar fi trebuit sa conduca la cresterea vizibila a locurilor de munca, insa contractele incheiate odata cu intrarea in vigoare a noilor reglementari nu au reusit sa stabilizeze situatia concedierilor masive din ultima perioada.

In consecinta, stimularea angajarilor a fost facuta numai de anumite companii care au ales sa isi majoreze numarul de salariati chiar si intr-o perioada de instabilitate financiara. Recent, si fabrica Nokia de la Jucu a anuntat inchiderea oficiala a unitatii, 2.200 de angajati urmand sa isi piarda astfel locul de munca.

La concedierile semnificative efectuate de companii se adauga, in doar 4 luni de zile, circa 43.000 de persoane care nu lucrau cu forme legale de angajare, acestea fiind depistate in urma controlelor desfasurate de autoritati pentru identificarea cazurilor de angajatori care folosesc munca la negru.

Numarul de salariati din Romania a ajuns la un minim al ultimilor 50 de ani in luna ianuarie a acestui an, cand a scazut sub 4,1 milioane de persoane.




de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
concedierimunca la negruCodul munciicompaniiangajariNokiaJucu

Data aparitiei: 07 Noiembrie 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

600.000 joburi pierdute in 3 ani. Noul Cod al muncii nu a rezolvat situatia Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]