Exista deja site-uri foarte cunoscute care trateaza problema angajarii cu succes in cazul oricarui interviu. Acestea ofera modele de discurs si raspunsuri care ar trebui sa il incante pe angajator. Care este insa situatia reala si cum poti face fata unui sir de intrebari la care uneori nu ai un raspuns pregatit?
Cele mai multe intrebari incearca sa obtina raspunsuri prin care potentialul angajat sa isi demonstreze disponibilitatea de a lucra pe o perioada mai mare de timp la locul respectiv de munca, precum si caracteristicile care l-ar face un salariat de incredere si eficient.
In timp ce multe dintre intrebarile unui interviu de angajare ii naucesc pe unii dintre cei intervievati, expertii in domeniul resurselor umane declara ca aceste intrebari au tocmai rolul de a-i diferentia pe cei care fac fata cu brio oricaror intrebari neasteptate si cei care incearca sa ofere raspunsul ideal fara sa mai tina cont de sinceritate, ci doar de ceea ce isi imagineaza acestia ca ar dori sa auda angajatorul.
Celebra intrebare "Unde te vezi peste 5 ani?" ofera foarte multe date cu privire la perspectiva pe care o are potentialul angajat asupra vietii si asupra proiectelor pe care le are sau doreste sa le aiba in desfasurare. Dezvoltarea profesionala, cat si cea personala, sunt elemente cheie in obtinerea unui job bine platit si care ofera posibilitati reale de promovare.
Este de retinut si faptul ca orice angajator asteapta flexibilitate din partea celor pe care se gandeste sa ii selectioneze pentru munca in cadrul companiei. Acesta trebuie sa ramana fidel societatii chiar si in momentele in care nu se intrevad posibilitati de cariera sau majorari de salariu. Varianta ideala ar trebui sa infatiseze un individ care considera deja ca face parte din companie.
Manual de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta
Apararea Impotriva Incendiilor - Ghid Practic
40 Modele de Regulament Intern
Este testata in mod indirect si increderea in propria persoana. Nu sunt asteptate CV-urile stufoase daca omul din fata angajatorului nu reuseste sa demonstreze ca dispune de o personalitate puternica, de ambitie si de disponibilitatea de a se adapta la mai multe situatii care privesc societatea in cauza.
In functie de cerintele fiecarui job, candidatul ar trebui sa stie daca este sau nu potrivit pentru sarcinile respective sau daca poate invata din mers intr-o perioada relativ scurta de timp. In plus, acesta trebuie sa stie ca anumite trasaturi de caracter ii pot diminua sansele de angajare atunci cand, sa presupunem, declara ca nu reuseste sa isi organizeze foarte bine timpul, iar pozitia pe care doreste sa o ocupe este cea de manager intr-o companie importanta. Daca insa acesta aminteste ca este o persoana meticuloasa si ca lucreaza foarte bine cu termene limita, situatia va fi in mod cert in avantajul sau.