Managementul performantei este implementat de companii din ce in ce mai des in incercarea de a obtine cele mai bune rezultate din partea angajatilor. Pentru ca activitatea sa fie cat mai productiva, iar angajatii sa atinga nivelul de performanta, un astfel de sistem ajuta companiile sa gestioneze mai bine strategiile de dezvoltare interna.
Astfel, prin intermediul acestui tip de management, angajatorul poate urmari evolutia angajatilor si poate identifica aspectele care ii motiveaza pe acestia. Ulterior, datele colectate sunt folosite pentru a crea acele conditii care sa mareasca performanta companiei prin intermediul angajatilor.
Chiar daca managementul performantei este abia la inceput in tara noastra, multe companii au manifestat un interes crescut in ultimii ani pentru aceasta strategie. In paralel, noul Cod al muncii include obligativitatea criteriilor si procedurilor de evaluare a angajatilor, precum si dreptul angajatorului de a stabili obiective de performanta individuala.
Un aspect important al sistemului il reprezinta faptul ca managerii pot identifica astfel lipsurile existente uneori in cadrul proceselor de management, iar crizele pot fi prevazute si gestionate in timp util.
de
Legislatia MunciiRedactia Legislatia Muncii este formata dintr-o echipa de profesionisti cu experienta in domeniul relatiilor de munca si in toate aspectele care tin de modificarile legislative, spetele din practica de zi cu zi si consultanta specializata in acest sens.
Colectivul redactiei este format din oameni pasionati care muncesc necontenit pentru a va aduce informatii proaspete si actualizate in fiecare zi!
Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
managementul companieiproductivitatestrategiicompaniiangajati
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ajutorul pentru nastere si contributia la pensia facultativa in perioada CCCIntrebare: Societate comerciala A din Romania, platitoare de TVA si impozit pe profit, achita pentru salariatii sai o contributie lunara de 160 lei / salariat la BT Pensii, reprezentand pensie facultativa pilonul 3, deductibil in limita a 400 euro / an / salariat. Sumele sunt cuprinse la venituri neimpozabile pe statul de plata si apar in D112 pentru fiecare salariat care beneficiaza de aceasta facilitate. Unul dintre salariati intra in concediu medical de sarcina si lauzie iar ulterior va intra in...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Locul de munca la sediul clientuluiIntrebare: Avem un angajator fara punct de lucru ce are salariati care lucreaza la sediul clientului sau la mai multu clienti diferiti pe parcursul unei luni. In cazul acesta, toti salariatii ce nu lucreaza la sediul angajatorului trebuie sa beneficieze de spor de mobilitate sau doar cei ce lucreaza la clienti clienti diferiti? Asteptam raspunssul dumneavoastra.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<