CE: Cadru strategic pentru sanatate si securitate la locul de munca pentru 2014-2020

10 Iunie 2014
10 Iunie 2014
ssmprotectia munciiobiective ssm
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Comisia Europeana a prezentat un nou Cadru strategic pentru sanatate si securitate la locul de munca in perioada 2014-2020.

Astfel, prin intermediul acestui nou Cadru strategic se vizeaza promovarea  unor masuri de protectie pentru cei peste 217 milioane de lucratori din UE fata de accidentele de munca si de bolile profesionale.    

Iata cele mai importate trei provocari in materie de sanatate si securitate la locul de munca:

-  imbunatatirea implementarii normelor existente in domeniul sanatatii si securitatii, in particular prin cresterea capacitatii microintreprinderilor si a intreprinderilor mici de a institui strategii efective si eficiente de prevenire a riscurilor
- imbunatatirea prevenirii bolilor profesionale prin combaterea riscurilor noi si emergente, fara neglijarea celor existente
- luarea in considerare a imbatranirii fortei de munca din UE.     

Iata si cele 7 obiective strategice vizate:

- Consolidarea in continuare a strategiilor nationale in materie de sanatate si securitate, de exemplu, prin coordonarea politicilor si invatarea reciproca.
- Oferirea de sprijin practic intreprinderilor mici si microintreprinderilor pentru a le ajuta sa aplice mai bine normele in materie de sanatate si securitate. Intreprinderile ar beneficia de asistenta tehnica si de instrumente practice, cum ar fi evaluarea interactiva online a riscurilor (Online Interactive Risk Assessment – OiRA), o platforma de internet care pune la dispozitie instrumente de evaluare a riscurilor sectoriale.
- Imbunatatirea aplicarii masurilor de asigurare a respectarii legislatiei de catre statele membre, de exemplu, prin evaluarea performantei inspectoratelor nationale de munca.
- Simplificarea legislatiei existente, daca este cazul, pentru a elimina sarcinile administrative inutile, pastrand in acelasi timp un nivel inalt de protectie a sanatatii si securitatii lucratorilor.
- Abordarea fenomenului de imbatranire a fortei de munca din Europa si imbunatatirea prevenirii bolilor profesionale, pentru a aborda riscurile existente si noi, cum ar fi cele determinate de nanomateriale, de tehnologiile ecologice si de biotehnologii.
- Imbunatatirea colectarii datelor statistice pentru a dispune de informatii de o mai buna calitate si dezvoltarea instrumentelor de monitorizare.
- Consolidarea coordonarii cu organizatii internationale [cum ar fi Organizatia Internationala a Muncii (OIM), Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE)], precum si cu alti parteneri, pentru a contribui la reducerea accidentelor de munca si a bolilor profesionale, precum si pentru a imbunatati conditiile de munca la nivel mondial.       


Sursa: Comisia Europeana


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]