Ce conteaza cu adevarat pentru tinerii din generatia Z la locul de munca

Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
04 Octombrie 2024
04 Octombrie 2024
Legislatia Muncii
Legislatia Muncii
Ce conteaza cu adevarat pentru tinerii din generatia Z la locul de munca
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Generatia Z, cu precadere persoanele nascute intre anii 1995 si 2010, patrunde intr-o masura tot mai mare pe piata muncii, aducand schimbari de perspectiva insemnate in ceea ce priveste relatia cu locul de munca. O generatie puternic impactata de tehnologie, pentru care timpul se scurge diferit, generatia Z este usor adaptabila la schimbarile rapide din jur, cautand eficienta, valorizand accesul imediat la informatie si preferand solutiile digitale care le faciliteaza munca.

 

Prin urmare, ce isi doresc angajatii din generatia Z de la locul de munca si cum ar trebui sa se adapteze managerii pentru a veni in intampinarea nevoilor lor? Afla care sunt aspectele pe care tanara generatie pune cel mai mult pret atunci cand vine vorba de latura profesionala a vietii si de ce este important sa valorizezi generatiile noi care intra in companie.

Ce isi doresc angajatii din generatia Z de la locul de munca

Spre deosebire de predecesorii lor, angajatii din generatiile tinere nu se mai identifica in totalitate cu locul de munca. Astfel, generatia Z apreciaza flexibilitatea si echilibrul dintre viata personala si cea profesionala.

 

In egala masura, noile generatii sunt interesate de dezvoltarea carierei si apreciaza companiile care pun la dispozitia angajatilor oportunitati de crestere si invatare continua. Pe de alta parte, un mediu organizational sanatos, un sistem de leadership puternic si recunoasterea profesionala sunt elemente care pot atrage si retine noua generatie de angajati in firma. 

 

Pachetul salarial completat de beneficii extrasalariale poate constitui un factor motivator important pentru angajatii din generatia Z, daca este adaptat nevoilor reale ale salariatilor. Un studiu despre beneficii extrasalariale iti poate arata care sunt trendurile in piata, dar si cum poti creste satisfactia angajatilor. In general, angajatii din generatiile tinere apreciaza libertatea de a-si alege beneficiile in functie de propriile nevoi, de la luna la luna. 

 

Flexibilitatea reprezinta un atribut extrem de important la locul de munca, apreciat inclusiv de catre angajatii generatiei Z. Astfel, programul de lucru flexibil, posibilitatea de a munci in regim hibrid, dar si diversitatea oportunitatilor pe care locul de munca le ofera sunt aspecte esentiale pentru ca tinerii salariati sa aleaga un anumit job.

De ce trebuie sa tii cont de perspectiva unei noi generatii

Angajatii implicati, creativi si devotati locului de munca conduc compania catre succes. Entuziasmul si dorinta de a excela, izvorate din satisfactia pe care salariatii o obtin la locul de munca, pun lucrurile in miscare, duc la indeplinirea obiectivelor si conduc organizatia catre progres.

 

Pe de alta parte, productivitatea scazuta a angajatilor si fenomene precum silent quitting, care au loc tot mai des, provoaca organizatiilor pierderi imense. Conform unui raport McKinsey, acestea ajung anual la suma de  120 de miliarde de euro.  . Silent quitting sau semi-demisia reprezinta un fenomen manifestat prin lipsa de productivitate si initiativa a angajatilor, ca raspuns la insatisfactia de la locul de munca.

 

Angajatii motivati si fericiti, care se pot dezvolta intr-o organizatie atenta la nevoile si interesele lor, vor dovedi un grad mai mare de implicare si vor livra o calitate mai inalta a muncii. Nu in ultimul rand, capacitatea de adaptare, abilitatile digitale si dorinta de invatare sunt calitati importante pe care generatia Z le detine si de care companiile pot beneficia in mod real.

 

Noile generatii aduc schimbari de paradigma insemnate in ceea ce priveste perceptia despre locul de munca. Acestea tintesc sa aduca un impact semnificativ prin munca si efortul pe care il depun, isi doresc mai multa flexibilitate, echilibru intre viata personala si cea profesionala si oportunitatea unei cariere de succes. Desi schimbarile pe care companiile trebuie sa le implementeze pentru a se alinia cu nevoile tinerei generatii necesita un efort sustinut, beneficiile vor fi si ele pe masura.

 

Sursa foto: Shutterstock

 

NOUTATI din Legislatia muncii

Ati modificat Regulamentul Intern conform noutatilor legislative?


Hotararea Guvernului 970 a  MODIFICAT Regulamentul Intern!

Scapati ACUM de stresul intocmirii Regulamentului Intern!

In lucrarea Regulament Intern. Modele editabile. Legislatie comentata. Studii de caz gasiti modificarile din lege si MODELELE Editabile!

Vezi AICI 10 modele gata redactate de Regulament Intern >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]