Un studiu recent arata ca multi romani nu si-au mai schimbat locul de munca in ultimii ani. Procentele sunt semnificative si indica fie o teama de cautare a unui loc de munca, fie un dezechilibru care poate tine de pregatirea angajatilor in cauza.
Deoarece piata locurilor de munca nu abunda in oferte care sa indeplineasca cele mai multe criterii de cautare ale angajatilor, multi dintre acestia aleg sa ramana in cadrul acelorasi companii vreme de mai multi ani de zile.
Un studiu in domeniul resurselor umane arata ca aproximativ 50% dintre angajatii romani nu si-au mai schimbat locul de munca in ultimii ani. De asemenea, un procent de 24% din cei care lucrau si-au dat demisia in ultimele sase luni.
Specialistii in acest domeniu considera ca teama este unul dintre factorii care ii tine pe romani la locul de munca, acestia riscand astfel sa piarda alte oportunitati profesionale atunci cand renunta sa mai caute oferte in campul muncii.
Codul Muncii republicat si actualizat la zi
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
40 Modele de Regulament Intern
Mai exista insa un procent al angajatilor care isi schimba jobul atunci cand isi doresc sa avanseze in cariera sau sa primeasca un salariu mai mare. Posibilitatea de a profesa in domeniul pentru care s-au pregatit in anii de studiu este un alt motiv care ii determina pe unii angajati sa isi schimbe locul de munca.