STUDIU: un angajat roman din trei crede ca NU isi va putea pastra aceeasi slujba pana la varsta de 60 de ani

schimbare loc de munca romanimediul de businessprocedura completa la angajare
STUDIU: un angajat roman din trei crede ca NU isi va putea pastra aceeasi slujba pana la varsta de 60 de ani
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daca pana nu demult romanii obisnuiau sa lucreze in acelasi loc toata viata, lucrurile s-au schimbat mult, in momentul de fata. Concret, un angajat roman din trei (31%) crede ca nu isi va putea pastra aceeasi slujba sau una similara pana la varsta de 60 de ani, cu 4% peste media Uniunii Europene (UE).
 
Aceste informatii au fost oferite de catre cel mai recent raport al Agentiei Europene de Securitate si Sanatate in Munca, analizat de o companie specializata in consultanta de resurse umane, citat de Agerpres.
 
Procedura completa pe care trebuie s-o urmati atunci cand faceti angajari! Etape obligatorii si greseli frecvente! Informatii esentiale in lucrarea "Procedura completa la angajre. Caiet de lucru pentru angajatori si manageri HR", detalii AICI >>>
 
Datele analizate releva faptul ca, in comparatie cu alte state, in Portugalia, doar 16% dintre angajati considera ca nu si-ar putea mentine acelasi parcurs in cariera pana la varsta de 60 de ani, in timp ce in Germania procentul este de 17%, iar in Italia de 21%.
 
La polul opus se afla Franta si Slovenia, unde 44% dintre francezi, respectiv 43% dintre sloveni, se vad in viitor intr-un alt loc de munca decat cel actual.
 
"Rapoartele arata o crestere a riscului de deteriorare a sanatatii mentale a angajatilor, iar efectele acestui fapt sunt foarte greu de masurat sau estimat. Pe de alta parte, din ce in ce mai multe organizatii includ in strategiile lor de HR planuri de transformare si adaptare la noile realitati, cu obiective clare, ce vizeaza retentia angajatilor talentati si productivi, reorganizarea pentru eficienta sporita si dezvoltarea de noi competente pentru a facilita adaptarea la schimbari. Ar fi ideal daca aceste companii, prin liderii lor, ar putea sa puna mai mare accent pe pregatirea mentala a echipelor", explica Sorin Roibu, managing partner in cadrul Arthur Hunt Romania.
 
Conform specialistilor, perceptia mediului de business de la inceputul anului s-a schimbat la jumatatea acestuia, de la stadiul de "revenire" de dupa pandemie la "precautie", respectiv de la "recrutare" s-a ajuns la "restructurare" sau de la "dezvoltare" la "stabilizare".
 
"Provocarile economice si sociale vor continua si in urmatoarele luni. Modificarile fiscale aduc schimbari importante in mai multe sectoare cheie din economie. In domeniul IT, s-ar putea observa, in 2024, o limitare a cresterii remuneratiilor sau a recrutarilor. De asemenea, sectorul real estate, dar si cel bancar, ar putea intampina dificultati din cauza unui eventual ritm mai incetinit al constructiilor civile, care ar putea aduce un acces limitat la credite. Transformari majore au loc, insa, si in mediul economic international, iar acest lucru ar putea aduce Romaniei oportunitati, prin relocarea operatiunilor unor organizatii europene sau globale in tara noastra, dar si prin dezvoltarea de noi afaceri, in special in sectorul de bunuri de consum, automotive si chiar si aeronautic, care ar avea un impact pozitiv asupra economiei nationale", precizeaza compania citata.

de Ioana Pavel


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
schimbare loc de munca romanimediul de businessprocedura completa la angajare

Data aparitiei: 23 Noiembrie 2023
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

STUDIU: un angajat roman din trei crede ca NU isi va putea pastra aceeasi slujba pana la varsta de 60 de ani Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Acordarea deducerilor personaleIntrebare: Avem urmatoarea situatie, un angajat care are salariu de incadrare de 10257 si o persoana in intretinere copil de 1 an, ore lucrate in luna 96 in valoare de 4103 , CM neimpozabil cod boala 08 -64 ore in valoare de 5053, Tichete de masa 280 lei, Alte sume 156. Venit brut 9592. Intrebarea este daca aceasta persoana beneficiaza deducere? Daca ne raportam la venitul brut atunci persoana nu beneficiaza de deducere, daca ne raportam la Venitul brut impozabil atunci beneficiaza de deducere. La care...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]