Digitalizarea forteaza companiile sa faca pasi din ce in ce mai mari in aceasta directie, iar fiecare criza economica, financiara sau una similara celei provocate de pandemia de coronavirus nu face decat sa demonstreze oamenilor de afaceri ca viitorul profitabil este reprezentat, in mare parte, de mediul online.
Chiar daca nu toate companiile isi pot muta activitatea in mediul online, crearea unor servicii conexe care sa sprijine fluxul de venituri si care sa sustina afacerea pe timp de criza reprezinta in acest moment o directie obligatorie.
Ultimii zece ani au demonstrat din plin cum gigantii Internetului precum YouTube sau Facebook pot oferi sansa de a dezvolta afaceri de milioane de dolari pornind de la crearea de continut in diferite domenii. Specialistii confirma ca nu este tarziu sa demaram o afacere in online nici in 2020, iar ceea ce vindem cel mai bine in orice context vor fi serviciile.
In concret, cursurile, sesiunile de training si de formare profesionala, produsele electronice de tip e-book reprezinta o alternativa viabila pe timp de criza. Mai mult, sursele de venit pasiv din numarul de vizualizari sau de click-uri, din link-urile de afiliere sau alte surse similare sunt, din nou, metode care ne asigura venituri suplimentare si sustenabile.
Un avantaj major il reprezinta piata foarte mare pe care se poate vinde un astfel de serviciu electronic, fie ca vorbim de un produs de tip e-book, de un curs online sau de o sesiune de consultanta online. Pentru cele mai multe dintre aceste variante de serviciu, daca sunt create o singura data si permit revanzarea nelimitata, vorbim de venituri pasive.
Practic, pentru a demara o afacere online fara capital de inceput e nevoie sa putem crea un serviciu sau un produs folosindu-ne doar de cunostintele noastre si apeland la instrumente gratuite de lucru. Exista astfel nenumarate platforme care gazduiesc cursuri online sau care sprijina crearea unei carti electronice in cel mai mult timp.
Pentru pietele externe si incasarea veniturilor din strainatate, in Romania veniturile se declara pana la 25 mai prin formularul 201. In functie de conventiile in vigoare, in Romania se plateste diferenta de impozit. In cazul in care impozitul din tara straina este mai mare, impozitul din Romania va fi zero, insa se mentine obligatia de a declara prin formularul amintit toate veniturile obtinute din strainatate.
Indiferent de ceea ce alegeti sa vindeti in format electronic, nu uitati astfel ca aveti posibilitatea de a incepe oricand un business care sa va ajute sa reganditi chiar si o firma de consultanta, de contabilitate sau orice alta firma care ar putea sa isi extinda portofoliul de servicii si produse apeland la mediul digital.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Conditii efectuare concediu paternalIntrebare: Avem un coleg la care i+a nascut sotia in luna Noiembrie. Cat timp are acest coleg la dispozitie pentru a beneficia de concediul paternal si de concediul de puericultura deoarece a facut acest curs.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
Incadrare in munca persoana cu handicap cu norma de lucru mai mica de 8 ore pe zi. SalariuIntrebare: Va rugam sa ne ajutati urgent cu un raspuns la urmatoarea intrebare. Avem un angajat incadrat in grad de handicap mediu. Are recomandare de reducere a programului de lucru la 6 ore. Va rugam sa ne comunicati daca se poate reduce programul de lucru, cu mentinerea salariului.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<