Permisul unic, dezbatut din nou in Parlamentul European

17 Martie 2011
17 Martie 2011
forta de muncapermis unicimigrantiasigurare socialaconcediu
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Deputatii europeni din Comisia pentru ocuparea fortei de munca au dezbatut din nou problema directivei "permisului unic", care are ca scop simplificarea procedurilor birocratice ale potentialilor imigranti care doresc sa traiasca si sa lucreze intr-un stat membru, prin oferirea posibilitatii obtinerii permiselor de munca si de rezidenta printr-o singura procedura.

Totul porneste de la premisa ca  lucratorii din state non-UE ar trebui sa aiba drepturi egale cu cetatenii Uniunii in ceea ce priveste timpul de lucru, concediul si asigurarea sociala.

La sfarsitul anului trecut, Parlamentul European a respins o propunere de introducere a unui permis european unic de munca si de sejur pentru imigrantii legali. Propunerea avea ca scop sa permita imigrantilor legali veniti din tari din afara Uniunii Europene (UE) sa obtina un permis de sejur si de munca printr-o singura procedura si la un "ghiseu unic".

Dar aceasta urma sa nu se aplice muncitorilor sezonieri, muncitorilor detasati, refugiatilor si muncitorilor independenti, domenii acoperite de alte proiecte de reglementari europene.

"Una dintre cele mai bune modalitati de lupta contra imigratiei ilegale si muncii la negru este dezvoltarea acestor canale de imigrare legala, echilibrate si care raspund nevoilor pietelor noastre de munca", au declarat initiatorii, care si-au exprimat regretul fata de respingerea textului, in contextul in care se contura un acord cu Guvernele tarilor membre, dupa zece ani de blocaj.

NOUTATI din Legislatia muncii

NOUTATI privind CONCEDIILE aduse prin Legea 283


De ce trebuie sa acordati o atentie deosebita concediilor?

Pentru ca sunt nu mai putin de 17 tipuri de concedii prevazute in legislatie, fiecare cu propriile caracteristici, proceduri, capcane. Si, cand avem de-a face cu un domeniu atat de vast, este clar ca apar neclaritati si, implicit, greseli pe care inspectorii ITM de-abia le asteapta.

Vezi AICI cele 17 Tipuri de concedii. Regim juridic si fiscal >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]