Jurnalul doamnei de la HR: Profesia se consolideaza si acasa, nu doar la birou...

jurnalul doamnei de la HRhrmanagementul resurselor umaneresurse umanemanagement hrmaria nicutar
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Aud foarte des profesionisti care imi spun ca munca e munca si distractia e distractie. Extrapoleaza cumva aceasta regula, clara de altfel, la tot ce cuprinde eforturile de dezvoltare profesionala.

Asa ajung sa spuna ca progresul profesional se curma in mod brusc la ora 17.30, cand isi termina programul de lucru. Din acel moment, lucrurile se schimba la 180 de grade. Nu se mai gandesc deloc la activitatea lor profesionala, citesc doar beletristica, petrec ore in sir cu prietenii si nu fac decat sa isi ia mintea de la cariera lor (de parca ar fi ceva total neplacut, caz in care ar trebui sa isi regandeasca planurile de cariera).

Si acest lucru poate fi destul de ok, in linii mari si in anumite situatii, destul de rare din punctul meu de vedere...

Sa ne gandim ca in timpul programului de lucru, de multe ori nu ai timpul sau ocazia sa iti largesti orizontul cunoasterii pe atat de mult pe cat iti doresti. Lucrezi cat de mult poti, atingi obiective si totul intr-un deadline prestabilit. Ai intalniri si sedinte si de multe ori castigi informatie si cizelezi abilitati si competente, insa nu atat cat ar trebui si poate ca nu in directia in care iti doresti.

Asa ca solutia poate fi alta. Am putea pe langa acele carti de beletristica, sa adaugam in cosul de cumparaturi si una de specialitate, in domeniul nostru de referinta. Util!

Am putea din cele 3 ore de stat la discutii cu prietenii, sa taiem o ora si sa o dedicam unui curs online care ne cere atentia cand o putem sacrifica noi. Superb!

Am putea ca printre prietenii cu care ne vedem in weekend sa aducem si profesionisti din domeniul nostru de referinta. Am petrece timp alaturi de cei cu care avem in comun si pe plan profesional. Esential pentru orice profesionist de cursa lunga!

Nu stiu cat de des vi s-a intamplat sa purtati o conversatie relaxata si o idee absolut geniala sa apara, la racrucea dintre doua idei bine conturate. Inovatia are loc acolo unde ii permitem sa apara. Ideile bune apar acolo unde mintile stralucite se aduna. Si progresul profesional incepe sa prinda contur atunci cand ii dedicam cat mai mult timp.

Stiu ca tot ce am spus mai sus poate parea usor nerealist si neconfortabil (cine a zis ca progresul presupune confort pe termen scurt sau mediu?). De ce sa mai muncim si in timpul liber? Dar sa tinem cont ca nu e chiar munca grea si oricum, nu muncim pentru nimeni altcineva decat pentru noi insine. Iar daca progresul realizat in interiorul programului de lucru nu este suficient, atunci este cazul sa schimbam putin lucrurile. O facem in avantajul nostru, desigur.

Progresul profesional incepe cu adevarat de la locul de munca. Daca CV-ul tau nu arata net superior fata de acum 1 an, lucrurile trebuie sa se schimbe. Ai putea avea nevoie de un nou post.

Dar atentie ca progresul profesional se continua si dupa terminarea programului de lucru. Solutiile sunt numeroase si fiecare persoana le poate alege pe cele mai potrivite:

- Un curs de specializare/ perfectionare dupa finalul programului de lucru;
- Carti de specialitate care aduc un plus de informatii in domeniu, care aduc putere de inovatie, solutii pentru problemele existente la locul de munca sau viitoare.
- Alegerea unui mentor in domeniul profesional, pentru indrumare si asistenta;
- Formarea unui anturaj din care sa faca parte cat mai multi profesionisti din domeniu. O simpla conversatie la un picnic iti poate schimba enorm mersul carierei.
- Participarea la conferinte, workshop-uri si alte forme de pregatire/ informare.

Si nu numai! Solutiile de progres profesional sunt numeroase. Din momentul in care ne deschidem inima si mintea catre ele, vor incepe sa apara, sub forma de oportunitati pe care unii le vor valorifica.

Sa aveti succes, curaj profesional si cariere stralucite!
Maria Nicutar



de Maria Nicutar


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
jurnalul doamnei de la HRhrmanagementul resurselor umaneresurse umanemanagement hrmaria nicutar

Data aparitiei: 11 Septembrie 2015
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Jurnalul doamnei de la HR: Profesia se consolideaza si acasa, nu doar la birou... Nota: 4.6 din 5 - 5 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Pensie militara de serviciu anticipata partiala si drept de muncaIntrebare: Cadru militar trecut in rezerva cu drept la pensie militara de serviciu anticipata partial, are drept de munca in domeniul privat?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Cod COR sef dispeceratIntrebare: Va rog sa ma ajutati: Ce cod COR(in afara de 541408-Dispecer) pot utiliza pentru sef dispecerat, un angajat care coordoneaza departamentul dispecerat din cadrul societatii noastre.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]