SSM: serviciul intern de prevenire si protectie tine cont de numarul de angajati

Isabela Alexe
Isabela Alexe
08 Martie 2017
08 Martie 2017
Isabela Alexe
Isabela Alexe
servicii prevenire si preventiessm angajatorissm 2017legea 319
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Orice companie trebuie sa aiba in vedere normele de securitate si sanatate in munca, iar pentru a fi sigur ca este totul in regula, angajatorul ar trebui sa fie familiarizat cu legislatia in vigoare.

"Cate persoane trebuie sa faca parte din Serviciul intern de prevenire si protectie in functie de numarul de angajati?", intrebare extrasa din cadrul PortalSSM.ro.

Raspunsul specialistilor Rentrop & Straton:

Mentionam inca de la inceput ca, in cazul intreprinderilor si/sau unitatilor care au peste 250 de lucratori, angajatorul trebuie sa organizeze unul sau mai multe servicii interne de prevenire si protectie.
 
Dar nu doar acesti angajatori trebuie sa organizeze servicii de prevenire si protectie. Aceste norme sunt valabile si in cazul intreprinderilor si/sau unitatilor care au intre 50 si 249 de lucratori, care desfasoara activitati dintre cele prevazute in Anexa nr. 5, din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 319/2006 a securitatii si sanatatii in munca aprobate prin H.G. nr. 1.425/2006, care sunt enumerate mai jos:
 
1. Activitati cu risc potential de expunere la radiatii ionizante
2. Activitati cu risc potential de expunere la agenti toxici si foarte toxici, in special cele cu risc de expunere la agenti cancerigeni, mutageni si alti agenti care pericliteaza reproducerea
3. Activitati in care sunt implicate substante periculoase, potrivit prevederilor Hotararii Guvernului nr. 804/2007 privind controlul asupra pericolelor de accident major in care sunt implicate substante periculoase, cu modificarile ulterioare
4. Activitati cu risc de expunere la grupa 3 si 4 de agenti biologici

....citeste lista completa de activitati aici >>>

 
Asadar, serviciul intern de prevenire si protectie trebuie sa fie format din lucratori care indeplinesc cel putin cerintele prevazute la art. 49 din Normele metodologice aprobate prin H.G. nr. 1.425/2006.

Conducatorul serviciului intern de prevenire si protectie trebuie sa indeplineasca cerintele prevazute la art. 50.

IMPORTANT! Serviciul intern de prevenire si protectie poate sa asigure si supravegherea sanatatii lucratorilor, daca dispune de personal cu capacitate profesionala si de mijloace materiale adecvate, in conditiile legii.


Sursa: PortalSSM




 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]