Talentele reprezinta oameni indispensabili companiei, oameni ce detin competente-cheie si care sporesc nivelul competitivitatii organizatiei in cadrul industriei in cadrul careia se dezvolta.
Interesant de notat este faptul ca managementul talentelor a devenit una dintre cele mai puternice forme de lansare a departamentului HR ca parte a motorului strategic a oricarei companii.
"Astfel, de la managementul clasic al personalului, care presupunea in primul rand plata si administrarea personalului si care era o functiune de business, s-a trecut la Resurse Umane ca partener strategic al afacerii, unde functiunea de Resurse Umane si-a castigat in multe organizatii locul la masa deciziilor strategice de business.
Astazi, managementul talentelor este perceput si vazut ca un proces continuu, emanat din cele mai strategice nevoi ale firmei de a-si asigura competivitatea pe termen lung, competivitate care vine in primul rand de la resursele umane ale unei firme, fie ca vorbim de resurse atrase, finantari obtinute, patente de inventii etc. In spatele lor stau tot talentele de care dispune organizatia.", precizeaza specialistii Consilier Codul Muncii.
In principiu, sistemul de management al talentelor cuprinde urmatoarele procese:
Consilier Ghid complet de Salarizare ReviSal si Contributii sociale
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Contractul de Munca 160 de formulare EDITABILE obligatorii prin lege
- Planificarea Resurselor Umane
- Procesul de achizitie si evaluare a talentelor
- Selectia si recrutarea personalului
- Integrarea angajatilor noi
- Managementul performantei
- Dezvoltarea si planificarea carierei
- Motivarea si retentia angajatilor
- Dezvoltarea talentelor
Talentul reprezinta capitalul uman pe care il avem in companie si pe care mizam pentru a atrage valoare adaugata sub diverse forme:
- incasari directe din vanzari;
- idei noi pe baza carora sa lansam noi servicii si produse/ pe baza carora sa imbunatatim serviciile si produsele deja existente
- noi talente care se asociaza cu acele companii in cadrul carora pot regasi nume sonore de profesionisti/ autoritati in domeniu.
Exemplu: Profesionistii care vor sa se asocieze cu brandurile companiilor in care deja lucreaza cei mai buni experti din domeniu.
Talentele reprezinta, indiferent de industrie, oameni de baza pentru companie, fara de care organizatia nu s-ar descurca asa cum reuseste in prezent, cand ei activeaza in cadrul acestora.
Asa cum era si de asteptat, managementul talentelor trebuie sa reprezinte una dintre cele mai importante aspecte carora angajatorii si managerii HR trebuie sa acorde atentie sporita. Managementul talentelor reprezinta in mod cert una dintre cele mai sigure forme de consolidare a competivitatii oricarui brand in industrie.
Sa aveti succes in tot ce faceti!