Ce ar trebui sa stie orice manager!

resurse umane
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Intr-o zi, presedintele unei companii lua pranzul intr-un restaurant cand, la o masa vecina, a remarcat prezenta a patru dintre directorii firmei sale. Acestia erau foarte prinsi intr-o discutie si vorbeau destul de tare, astfel incat presedintele a auzit fara sa vrea spusele fiecaruia.

„Nu incape indoiala”, spunea directorul de productie, „toata forta unei companii sta in calitatea produsului. Daca nu ai un produs solid, bine pus la punct, esti terminat.” „Gresit!”, a sarit directorul de vanzari, „poti sa ai cel mai bun produs din lume, dar daca nu-l vinzi, n-ai facut nici o branza. Baza sta, asadar, in echipa de agenti comerciali si in sistemul de vanzare.” Directorul de relatii publice a intervenit si el: „Incercati sa vindeti ceva unei persoane care nu are incredere in voi. Credeti ca veti reusi? Fara o buna imagine, atat in interiorul, cat si in exteriorul firmei, n-aveti sanse de succes.” „Eu cred ca nu priviti lucrurile in ansamblu”, a spus al patrulea director, cel de resurse umane. „Doar stim cu totii ca oamenii sunt cea mai importanta avutie a unei firme. Tot secretul e sa ai angajati competenti si motivati, care sa dea ce au mai bun in ei.”

Argumentele au continuat sa zboare dintr-o parte in alta si discutia s-a prelungit, fiecare dintre cei patru directori incercand sa-si convinga colegii ca el are dreptate. Dupa ce a terminat de mancat, presedintele s-a ridicat, s-a apropiat de masa unde se purta acea discutie animata si a spus: „Domnilor, am ascultat involuntar mica voastra disputa si sunt de-a dreptul incantat de mandria cu care „va aparati teritoriul”. Trebuie sa va marturisesc insa, pe baza experientei mele, ca nici unul dintre voi nu are dreptate. Nu exista un departament care sa fie, el singur, responsabil pentru succesul unei firme. Cand ajungi sa intelegi cum stau lucrurile, iti dai seama ca a conduce o firma spre succes e ca si cum ai jongla cu cinci bile simultan. Patru bile sunt albe. Pe prima dintre ele scrie PRODUS, pe a doua – VANZARI, pe a treia – RELATII PUBLICE si pe a patra – RESURSE UMANE.

Dar mai exista si a cincea bila, una rosie, pe care scrie PROFIT. Iar singura regula care trebuie respectata e urmatoarea: orice s-ar intampla, nu scapati bila rosie!

Mihai Balescu


Editorialist www.legislatiamuncii.ro


Fisa postului, recrutare si selectie, motivarea angajatilor, recompensare, evaluarea performantelor... - tot ce trebuie sa stiti, aflati la zi din Consilier - Managementul Resurselor Umane

 

NOUTATI din Legislatie muncii

[Raluca Dimitriu] Webinar Probleme la incetarea CIM + modificari legislative


Legea nr. 360/2023 a adus noutati privind continuarea activitatii salariatilor pana la implinirea varstei de 70 de ani, iar Legea nr. 283/2022 a modificat substantial Codul muncii, introducand notiuni ca:

• zile libere platite pentru evenimente familiale deosebite;
• concediu de ingrijitor;
• absente de la locul de munca pentru situatii neprevazute.

Cum afecteaza aceste modificari legislative incetarea CIM?

Aflati raspunsul in cadrul Webinarului “Noi probleme practice privind incetarea CIM”.

...Vezi AICI detaliile complete <<

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
resurse umane

Data aparitiei: 15 Septembrie 2009
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Ce ar trebui sa stie orice manager! Nota: 5 din 5 - 1 vot.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Revisal. Sanctionarea cu reducerea salariuluiIntrebare: Dorim sa ne acordati sprijin cu privire la modului de aplicare a a art. 248 alin. (1) lit c) din Codul muncii si a obligativitatii transmiterii sau NU in REVISAL: 1. Reducerea salariului de baza ca sanctiune disciplinara presupune modificarea efectiva a salariului de incadrare (de ex. am un salariu de incadrare de 4000 lei brut; angajatul este sanctionat disciplinar cu 10%; in consecinta salariul de incadrare devine 3600 de lei brut si toate sporurile se calculeaza la 3600 lei brut? ) sau doar...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Modificare salariu prin act aditionalIntrebare: Suntem nevoiti sa modificam in minus salariul unui angajat. Acesta va fi incadrat pe aceeasi functie, cu mici modificare in cadrul fisei de post (trece pe alta cursa care este cotata cu un salariu mai mic). Va rog sa ma ajutati cu ce documentatie trebuie intocmita pentru modificare? Mentionez ca angajatul a fost de acord cu aceasta modificare.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]