Iata sfaturile de care sa tii cont pentru a-ti creste sansele de angajare in 2015:
Consolideaza conexiunile potrivite
Nu poti obtine un loc de munca exceptional daca te bazezi in mod exclusiv pe anunturile de angajare. Mai nou, in companiile de renume ai nevoie de scrisoare de intentie, de recomandari, de un model autentic de CV, de layout bine proiectat, de endorsement-uri pe LinkedIn si chiar de un portofoliu solid.
Continua-ti educatia
Fie ca ai de gand sa incepi un curs de specializare sau unul de specializare, fie ca vrei sa iti continui studiile cu un master sau cu un doctorat, eductia neintrerupta iti ofera sanse in plus de a-ti gasi un loc de munca.
Acest lucru se intampla in mod principal pentru ca iti adauga in timp real abilitati si competente noi la CV. De asemenea, da angajatorului siguranta ca esti un profesionist care doreste sa progreseze profesional.
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Ghidul angajatului Codul muncii in interesul tau
Ghidul HR-istului
Incepe un proiect de freelancing
Sa spunem ca doresti sa te angajezi pe pozitia de manager de resurse umane. Inca nu ai postul dorit? Cel mai rau lucru ar fi sa stai degeaba pana cand vei fi angajat. Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa incepi un proiect in domeniul in care iti cauti un loc de munca, un proiect care sa vizeze chiar compania pe care o ai in vizor.
Poti sa identifici cele mai serioase probleme si neajunsuri cu care se confrunta compania in cauza si sa le rezolvi prin intermediul unor solutii pe care sa le incluzi in cadrul unui proiect. Poti sa gandesti strategia pentru proiecte menite sa scoata din impas companiile de care esti interesat, pe partea ta de specializare.
Cel mai mare premiu este sa obtii locul de munca pe baza ideilor si solutiilor de care companiile au nevoie ca de aer. Nu uita ca un om din afara organizatiei percepe altfel un neajuns, o problema. Le poti trata, de foarte multe ori, chiar mai bine decat profesionisti cu vechime in compania in cauza.
Sa aveti succes, curaj profesional si cariere de succes!