Fii cel mai bun la testele de personalitate si de aptitudini din cadrul unui interviu de angajare

teste de personalitateangajarecandidatiinterviu de angajare
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce ar trebui sa stie un candidat inainte sa se prezinte la un interviu? In ce constau testele de personalitate si de aptitudini pe care din ce in ce mai multi angajatori aleg sa le ofere ca test celor care isi doresc sa obtina un job in cadrul companiei respective? Si, cel mai important, cum se poate pregati un candidat pentru aceste teste?

Conditiie mai stricte de recrutare si selectie sunt aplicate de multe companii in vederea cresterii productivitatii pe termen lung. Un astfel de sistem de evaluare ii ajuta pe cei din departamentul de resurse umane sa identifice un argument in plus in vederea angajarii unui candidat anume. Aceste teste de personalitate si de aptitudini incearca, in concret, sa aduca la lumina sansele ca un candidat sa fie eficient la viitorul loc de munca si sa se descurce cu brio in ceea ce priveste munca in echipa si relationarea generala cu ceilalti colegi.

In plus, aceste teste pot demonstra abilitatea candidatului de a lucra eficient cu numere, de a gandi intr-o maniera logica, de a executa mai multe sarcini in acelasi timp, de a avea atentie distributiva sau de a observa detalii. In plus, unele companii testeaza si abilitatile practice, precum indemanarea, capacitatea de a lucra cu obiecte de mici dimensiuni sau de executa reproduceri ale unor forme sau desene.

In general, candidatii nu au de ce sa se pregateasca in prealabil, dar se recomanda efectuarea unor teste asemanatoare in situatia in care acestia simt ca nu isi cunosc abilitatile suficient de bine. Efectuate in mod regulat, aceste activitati impuse de teste mentin mintea agera si dezvolta creativitatea.

Aceste teste au in general limita de timp si se recomanda candidatilor sa fie odihniti si sa isi controleze emotiile in momentul efectuarii acestora pentru a nu denatura rezultatele finale. De obieci, aceste teste nu au un rol hotarator, fiind doar etape adjuvante in luarea unei decizii.

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
teste de personalitateangajarecandidatiinterviu de angajare

Data aparitiei: 08 August 2011
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Fii cel mai bun la testele de personalitate si de aptitudini din cadrul unui interviu de angajare Nota: 5 din 5 - 2 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Fisa postului pentru Inginer-sef piscicultura si vanatoareIntrebare: Caut Fisa post pentru Inginer sef piscicultura si vanatoare 131202 inginer-sef piscicultura si vanatoare
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Campul data la care produce efecte. Data inceperii activitatiiIntrebare: Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta privind data de consemnare care se transmite in Revisal pentru noile contracte. Ca si exemplu, daca avem un angajat care incepe activitatea pe data de 19.04, iar contractul il semneaza pe data de 15.04 si tot pe 15.04 il declaram in Revisal, care este data de consemnare corecta care trebuie transmisa in Revisal, 15.04 cand a semnat si am declarat contractul in Revisal sau 19.04 cand angajatul isi incepe activitatea?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

eNews Resurse Umane

Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern
Descarcati GRATUIT raportul special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"
 

 


 
Atentie la TELEMUNCA!
Cazuri practice, solutii si exemple

Descarcati acum GRATUIT Raportul Special

"Noutati privind Regulamentul Intern. TOP 3 Modele de Regulament Intern"

Da, vreau sa primesc revista de Resurse Umane
[x]