Reducerea fiscalitatii pe munca, posibila abia din 2015

20 Iunie 2013
20 Iunie 2013
Contributiireducerea fiscalitatiiforta de muncafiscalitatea pe muncafondul de pensii
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reducerea fiscalitatii pe munca este o masura necesara in Romania, insa aceasta schimbare poate avea loc abia din 2015, in contextul in care deficitul la fondul de pensii continua sa fie unul crescut.

In acest sens, presedintele Traian Basescu a declarat ca trebuie redusa fiscalitatea pe forta de munca, atat cea care revine angajatului, cat si cea a angajatorului, insa el considera ca acest lucru nu se poate face mai devreme de 2015, avand in vedere nivelul inca ridicat al deficitului la fondul de pensii.

El a aratat ca deficitul anual la fondul de pensii este de 3,2 miliarde de euro, pe care Guvernul trebuie sa ii imprumute, iar singura contributie in fondul de pensie provine din impozitele pe salariu.

Basescu a argumentat ca este o tendinta de diminuare a acestui deficit, in urma cu trei ani fiind vorba de 3,6 miliarde, insa trebuie asteptat in continuare pentru a fi o certitudine aceasta diminuare.

"Desi stim cu totii ca fiscalitatea pe munca este foarte ridicata, nu cred ca se poate intampla din 2014, poate din 2015 pentru ca nu trebuie sa astepti sa vezi ca s-a reechilibrat fondul de pensii, trebuie sa vezi ca e o tendinta constant de diminuare si cand a ajuns la un 2,5 miliarde - 2 miliarde deja poti sa spui ca poti sa mai reduce din povara fiscala pe angajat si pe angajator (...) Deci sperantele nu sunt imediate, dar in mod categoric trebuie redusa fiscalitatea pe forta de munca", a mai spus presedintele.

Sursa: Mediafax

NOUTATI din Legislatie muncii

Diurna LEGALA. Ce s-a modificat in 2024?


Atentie, au intrat in vigoare 3 acte normative noi! Modificarile sunt majore!

Descoperiti care sunt cele mai frecvente greseli care apar la acordarea diurnei!

Eplicatii detaliate din lucrarea: Totul despre Diurna. Legislatia actualizata la zi. Cazuri practice explicate.

Vedeti AICI Cazuri practice explicate >>


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 

Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
NOU in CODUL MUNCII
Descarcati raportul
GRATUIT
"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Adauga mai jos adresa ta de email
si primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]