Programatorii cu studii medii, scutiti de impozit, de la 1 februarie

Mara Dobrin
Mara Dobrin
01 Februarie 2018
01 Februarie 2018
Mara Dobrin
Mara Dobrin
scutire impozit venit programatori studii mediiscutire impozit 2018scutire impozit it
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
UPDATE 1 februarie 2018:

Vesti bune pentru programatorii cu studii medii, in contextul in care acestia urmeaza sa fie scutiti de impozitul pe venit de la 1 februarie 2018, daca urmeaza cursurile unei institutii de invatamant superior.

Ordinul comun al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Ministerului Finantelor Publice, Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerului Educatiei Nationale a fost publicat in Monitorul Oficial.

Aceasta masura a fost anuntata de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), in data de 18 ianuarie a.c.

De aceasta masura vor beneficia nu mai putin de 15.000 de programatori, fara cei care sunt deja scutiti de impozitul pe venit, la ora actuala.  

IMPORTANT!

Cei interesati sa beneficieze de aceasta masura trebuie sa faca dovada incrierii intr-o forma de invatamant superior.

"Aceasta este o masura prevazuta in programul de guvernare, promovata de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale care sustine astfel industria IT. Masura este menita sa contribuie la cresterea ponderii sectorului IT&C in PIB la 10% pana in 2020", spun reprezentantii MCSI, conform Agerpres.


Ordinul comun al MCSI, Ministerului Finantelor Publice, Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerului Educatiei Nationale a fost deja publicat in Monitorul Oficial.


Aceasta decizie, de a scuti angajatii din IT de impozit, s-a luat inca de anul trecut, in contextul in care Klaus Iohannis a promulgat in cursul zilei de 17 iulie 2017 Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 3/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.


Sunt scutiti de la plata impozitului pe venit lucratorii sezonieri, dar si programatorii, precum si alte categorii de contribuabili.

Mai este stipulat in lege si ca "la transferul dreptului de proprietate si al dezmembramintelor acestuia, prin acte juridice intre vii asupra constructiilor de orice fel si a terenurilor aferente acestora, precum si asupra terenurilor de orice fel fara constructii, contribuabilii datoreaza un impozit care se calculeaza prin aplicarea cotei de 3% asupra venitului impozabil. Venitul impozabil se stabileste prin deducerea din valoarea tranzactiei a sumei neimpozabile de 450.000 de lei".


Mentinerea statutului fiscal special pentru angajati din domeniul IT, cercetare-dezvoltare, persoane cu dizabilitati si sezonieri. Ce masuri a luat Guvernul

Guvernul a aprobat prin Memorandum, declansarea procedurilor necesare pentru instituirea unei scheme de ajutor pentru intreprinderile cu angajati ce beneficiaza de scutiri la plata impozitului pe venit, conform art. 60 din Codul fiscal, astfel incat sa se mentina acest statut fiscal special, iar salariile nete pentru salariatii din aceasta categorie sa nu fie diminuate in contextul transferului contributiilor aferente angajatorului catre angajat incepand cu 1 ianuarie 2018...citeste mai multe despre modificarile fiscale aici >>>


NOUTATI din Legislatia muncii

Ce obligatii noi a adus pentru dvs. Legea nr. 367/2022?


Pe 25 decembrie 2022 a intrat in vigoare Legea nr. 367/2022, care a abrogat celebra Lege nr. 62/2011 a dialogului social si a adus obligatii noi pentru dvs., cu aplicabilitate imediata. Aceste obligatii, care au schimbat multe lucruri din vechea legislatie, vizeaza aspecte importante ale relatiei cu angajatii, cum ar fi:
  •     incheierea contractele colective de munca si clauzele minime ale acestora
  •     alegerea reprezentantilor salariatilor
  •     conditiile de infiintare a sindicatelor (...mai multe aici >>)

Explicatii pe larg gasiti in lucrarea Ghid practic. Contractul colectiv de munca. Legislatie explicata + modele de formulare!
...Vezi AICI detalii complete <<


 

 

Atentie!

Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"
Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 
Descarcati raportul GRATUIT
“Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.


 
Atentie!
Descarcati raportul GRATUIT

"Noutati 2024: CCM, RI plus alte acte ce vizeaza legislatia muncii"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]