Cresc salariile bugetarilor iar salariul minim pe economie se va mari cu 75 de lei, semestrial, de la 1 ianuarie 2015

salariu minim pe economiesalarii bugetarisalariile bugetarilor cresccreste salariul minim pe economie
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X


Salariile bugetarilor vor fi majorate incepand cu data de 1 ianuarie 2015. Tot de la aceasta data, salariul minim pe economie se va majora, semestrial, cu 75 de lei, conform declaratiilor efectuate marti, de ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Guvernul Ponta, prin Ministerul Muncii, are in vedere majorarea salariilor functionarilor publici, indiferent daca vorbim de salariile autoritatilor publice locale sau centrale (...) Din iulie 2014 intra in vigoare legea ce aproba ordonanta Guvernului din 2013 privind indemnizatiile demnitatilor publice, primari, viceprimari. Tot ce inseamna functionari publici de la nivelul autoritatilor locale si centrale vor avea salariile majorate incepand cu 1 ianuarie 2015, a spus Rovana Plumb, informeaza Agerpres.

"Pentru ca tot ce inseamna sistem bugetar, personal angajat, trebuie sa fie motivati, trebuie sa le fie respectata munca. Al doilea motiv este legat de faptul ca, prin cresterea salariului minim pe economie, masura introdusa de Guvernul Ponta, in acest moment la 850 de lei salariu minim pe economie sunt 15 clase de salarizare care sunt suprapuse, iar de 1 iulie 2014, ajungand salariul minim pe economie la 900 de lei, vom avea 29 de clase de salarizare suprapuse", a declarat Rovana Plumb, motivand necesitatea impunerii acestei masuri.

"Dupa ce vom avea discutii cu institutiile internationale, vom anunta care sunt cresterile salariale. In momentul de fata nu vreau sa arunc niste cifre, sa facem promisiuni, pana nu avem clar stabilit. Cand finalizam analiza vom comunica care vor fi cresterile salariale in sistemul bugetar (...) In 2016 am stabilit ca vom ajunge la salariul minim de 1.200 lei", a mai adaugat Ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Mai mult, o alta veste buna este cresterea salariului minim pe economie, cu 75 de lei, crestere care va avea loc semestrial.

De unde vin banii pentru majorari? Rovana Plumb noteaza faptul ca majorarile salariale vor fi posibile datorita masurilor de combatere a evaziunii fiscale si din cresterea colecterii la buget. De asmenea, o sursa pentru aceste majorari este si reducerea fiscalitatii de pe piata fortei de munca.


"Din iulie 2014 CAS va scadea cu 5% la angajator si se va scuti de impozit profitul care va fi reinvestit de companii. Aceste doua masuri vor putea, la nivelul angajatorilor, sa dea posibilitatea de a avea un venit mai mare si a putea crea mai multe locuri de munca. Determinant la cresterea salariilor contribuie si cresterea economica, de 3,8% in primul trimestru al acestui an (...) Cresterea medie a castigului salarial in primul trimestru al acestui an este de 5,5% fata de perioada similara din 2013", a aratat Rovana Plumb.


sursa: Agerpres

de Legislatia Muncii


Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salariu minim pe economiesalarii bugetarisalariile bugetarilor cresccreste salariul minim pe economie

Data aparitiei: 19 Mai 2014
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:

Cresc salariile bugetarilor iar salariul minim pe economie se va mari cu 75 de lei, semestrial, de la 1 ianuarie 2015 Nota: 5 din 5 - 3 voturi.
Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri

 
Angajare salvamar cu program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore libereIntrebare: La solicitarea salariatilor si cu acceptul acestora se poate accepta un program de lucru de 16 ore urmat de 48 de ore de sau minim 32 libere? motivatia este lipsa de personal calificat pe piata muncii - (salvamar)
vezi AICI raspunsul specialistilor <<
 
Zile libere platite pentru evenimente deosebiteIntrebare: Va rog sa-mi spuneti daca este specificat undeva cite zile libere se acorda la casatoria unui salariat. Suntem intreprindere mica si nu avem contract colectiv de munca doar regulament unde am prevazut 2 zile libere pentru casatorie. Este alta reglementare in afara de Codul muncii unde spune ca se acorda zile libere pentru casatorie conform contrat colectiv de munca sau regulament? Societatea a fost infiintata in anul 2020.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<


Descarca GRATUIT
“Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz”

exclusiv abonatilor la newsletterul gratuit E-News LegislatiaMuncii.
Rentrop ∧ Straton

 

 

Atentie la Controalele ITM!

Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


 

 

 
 
 



 
Atentie la Controalele ITM!
Descarcati gratuit Raportul Special

"Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]